Всички ние, днешното поколение на България, ще се покрием с

...
Всички ние, днешното поколение на България, ще се покрием с
Коментари Харесай

Проф. Иво Христов подкрепи водача на БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА в Хасково Владимир Маринов

„ Всички ние, днешното потомство на България, ще се покрием с голям срам, в случай че ще бъдем тези, които сложим табелата „ Край “ на 1300-годишна България. Но, защото не може да има такова обръщение, хората да излязат да гласоподават всеобщо! “, призова проф. Иво Христов от Хасково.
Той беше в регионалния град, с цел да съобщи цялостна поддръжка към водача  на „ Българска социалистическа партия –ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА “ Владимир Маринов и цялата листа на обединението в 29 МИР.
На среща-разговор с интелектуалци той показа своята болежка от пословичното, граничещо с робска смиреност държание на огромна част от нашия народ пред всеобщата беднотия, крещящата обществена неправда, престъпността и корупцията, сегашните ни управници, голямото болшинство, от които са посредствени и бледи персони.
„  Ние би трябвало да сложим съответна диагноза на обстановката, в която се намираме. След 35 години имаме обществена диспропорционалност в страната, изпразнена от човешки капацитет територия и примитивизирани дребни хора, които не могат да родят едри мисли. Ще го кажа по-простичко и ясно –население, което постоянно чака някой различен да го оправи. “
 Проф. Иво Христов уточни, че българските партии би трябвало ясно да схванат и да си дадат сметка, че с тяхното деяние или безучастие България може да я няма. Той уточни, че до 1989 година страната е наброявала 9 милиона души, а 35 години по-късно е едва  5,5 милиона.
„ Време е да престанете да си налягате парцалите, тъй като мислите, че ще ви се размине. Българската политическа система е фарс. За да се харесат сегашните ръководещи изясняват, че такава система е допустима, тъй като публичната маса я прави възможна- с нейния мързел, плашливост, неначетеност, мудност е с нежелание да поеме отговорност за живота си. Българският народ преди 150 години е бил най-големият народ на Балканите, сега сме се свили като шагренова кожа ", аргументира се проф. Христов.
Големият проблем на България е по-скоро нещастието, че хората не умеят или не желаят да пазят витално значимите си ползи.
„  Не се борят за тях. Чакат различен да го направи вместо тях. Друг да рискува вместо тях. Предпочитат робското смирение пред властта! В това отношение надали имаме равни на себе си в Европа. “
И макар скептицизма си той добави:  " Винаги има вяра! Ако не гласувате, вие възпроизвеждате политическото статукво, защото колкото  по-малко хора гласоподават, толкоз повече са следените ядра на проведените политически корпорации, които възпроизвеждат това статукво “.
Време е за решения! „ Българска социалистическа партия –Обединена левица “ е номер 28 в бюлетината!
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР