Всички непълнолетни, които бяха задържани вчера при неразрешените протести в

...
Всички непълнолетни, които бяха задържани вчера при неразрешените протести в
Коментари Харесай

Полицията в Москва освободи всички непълнолетни от протеста

Всички малолетни, които бяха арестувани през вчерашния ден при неразрешените митинги в центъра на Москва, са освободени и предадени на родителите им, заяви пълномощничката по правата на детето за Москва Олга Ярославска, представена от ТАСС.

Анна Кузнецова, прокурист по правата на детето към съветския президент, сподели по-рано, че в Москва са били арестувани към 70 малолетни.

Ярославска означи, че от полицейските ръководства са освободени всички арестувани деца и нито едно от тях не се е нуждаело от здравна помощ.
Правозащитник сподели, че по предварителни данни множеството задържани участници в митингите са били освободени от полицията. Той посочи, че не разполага с данни какъв брой души остават в ареста.

Според съветските управляващи във вчерашните неразрешени акции са взели участие към 4000 души. Обществената комисия за наблюдаване заяви през вчерашния ден, че са били задържани към 600 души.

При конфликти с полицията и специфичните сили ОМОН при акциите в Москва са потърпевши повече от 10 души, е споделил за ТАСС източник от правоохранителните органи. Жена, потърпевша при митингите в Санкт Петербург, е в реанимация, оповестиха от Института за незабавна здравна помощ "Джанелидзе " в града. Състоянието й е тежко.

Местна медия разгласява видеокадри, на които се вижда по какъв начин чиновник на правоохранителните органи бие и рита жена, което съгласно изданието е станало по време на вчерашните протестни акции. Главното ръководство на Министерство на вътрешните работи за Санкт Петербург стартира инспекция след публикуването на видеото, отбелязва ТАСС.
По данни на ДПА, която се базира на активисткия портал "ОВД-Инфо ", при митингите с искане да бъде освободен от пандиза дисидентът Алексей Навални, в Русия са били арестувани над 3400 стачкуващи, минимум 1360 от тях - в Москва. Във втория по величина град в страната са били осъществени 523 ареста.
ДПА показва, че съгласно съветския прокурист по правата на децата измежду арестуваните е имало към 300 малолетни. Агенцията отбелязва, че митинги е имало в към 100 града в страната, от Хабаровск в Далечния изток до Калининград на Балтийско море, и в тях са взели участие десетки хиляди хора, което прави тези демонстрации най-големите при ръководството на президента Владимир Путин.
Според екипа на Навални в митингите в Москва са се присъединили 40 000 души.

Съюзът на публицистите в Русия (СЖР) е подготвен да окаже юридическа помощ на арестуваните при вчерашните митинги 40 публицисти, измежду които има и потърпевши, сподели за ТАСС ръководителят на съюза Владимир Соловьов, представени от Българска телеграфна агенция.

СЖР продължава да следи обстановката, непрекъснато поддържа връзка с районните си подразделения и е подготвен да окаже на сътрудниците си правна помощ, сподели той. Соловьов акцентира, че съвсем всички публицисти, участвали на митинга, са имали публицистични удостоверения, а множеството са носели и означение "печат ", свидетелстващо, че са представители на медиите.
Адвокатът на сътрудничката на Фонда за битка с корупцията Любов Собол сподели, че московски съд й е наложил санкция от 20 000 рубли за нарушение на разпоредбите за образуване и осъществяване на манифестации. Собол беше задържана на митингите в Москва.
Мария Альохина и Люся Щейн от съветската пънк група "Пуси райът ", които също взели участие в митингите в поддръжка на Навални, блъснали служител на реда с колата си по време на задържането им. Активистките се намират в полицейско управлени
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР