„Всички наши цели и усилия са насочени към спасяването на

...
„Всички наши цели и усилия са насочени към спасяването на
Коментари Харесай

Проф. Георги Михайлов: Усилията ни са насочени към спасяване на българската нация, семейство и здравето на децата ни

„ Всички наши цели и старания са ориентирани към спасяването на българската нация, семейство, благоденствието и здравето на нашите деца, които са бъдещето на България. " Това съобщи националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " проф. Георги Михайлов по време на показване на плана „ Визия за България ". Той акцентира, че постоянно здравните ограничения са ориентирани към здравноосигурените - 24 часов достъп до здравно обслужване и навременно такова. „ Над 2000 обитаеми места в България са лишени въобще от здравна помощ, а едно на 10 обитаеми места в България имат налична аптечна помощ. Необходима е оптимална, а не комерсиална лекарствена политика ", безапелационен е той. Проф. Михайлов изясни, че за здравнонеосигурените би трябвало да бъде обезпечен достъп до базовия пакет от медицински услуги. Той е безапелационен, че е нужен непоколебим надзор и броят на здравноосигурените да се повишава, тъй като сега има над 700 000 души, които не са. „ Да има и цялостна бистрота на тези здравни вноски. Да има и електронно персонализирано здравно досие, като неразделна част от здравната осведомителна система. То е инструмент за надзор на финансовите разноски ", сподели още проф. Михайлов.
Народният представител е на мнение, че е належащо да се направи забавената към този момент 20 години детайлна икономическа оценка на всички типове здравна активност и на труда на медицински експерти. „ Трябва да има почтено възнаграждение за всички, ангажирани в областта на опазването на здравето.
Националната здравна карта да се трансформира в инструмент за усъвършенстване на опазването на здравето ", сподели още той. По неговите думи би трябвало да се обезпечи спазването на " златния час " при незабавни положения. „ Отстоянието да бъде не повече от 50 км за профилирана помощ при 24ч. покритие; Електронизацията на здравната осведомителна система да бъде връзка сред всички звена ", съобщи националният представител.

Д-р Десислав Тасков: Пациентът да се сложи във фокуса на здравната система

„ Пациентът да се сложи във фокуса на здравната система. Да има най-малко възнаграждение от страна на пациентите ", съобщи доктор Десислав Тасков, зам.-председател на ОблС на БСП-Варна. Той акцентира, че от джоба на хората излизат над 4 милиарда лева, като имаме поради, че приказваме за най-бедната страна в Европа. „ Това е безусловно недопустимо и ще го променим. Искаме да върнем страната в опазването на здравето - в ръководството, регулацията, контрола и гарантиране на достъп до опазване на здравето на всеки ", безапелационен е той. Според него би трябвало да се понижи ставката Данък добавена стойност за медикаментите и медицинските произведения. „ Държавните и общинските лечебни заведения няма да са търговски сдружения, а лечебни заведения. Частните лечебни заведения, които желаят да работят с НЗОК, няма да могат да бъдат търговски сдружения ", сподели още доктор Тасков. Той е на мнение, че би трябвало да се построи Национална здравна система на районен принцип - достъп до опазване на здравето би трябвало да има във всеки район и да се развива лечебната активност. „ Да се възстановят Националните стратегии за профилактика в региона на социалнозначимите болести ", добави Десислав Тасков. Той акцентира, че с цел да има изгода от тях, би трябвало да се обзет дребните общини и по този метод да се подсигурява включването на оптимален брой хора. Като образец уточни, че единици биха пристигнали да се прегледат от Гоце Делчев в София, само че в случай че експерти отидат при тях, стотици ще си създадат профилактични прегледи. " Промяна в безплатното образование в областта на опазването на здравето и заместването му с държавни стипендии, които да касаят, както образованието, по този начин и специализациите, само че да са свързани с явен ангажимент за работа по-късно. Финансиране на специализации във водещи центрове в света на млади български експерти ", сподели още Тасков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР