Всички наши кметове ще работят за запазване на общинските болници

...
Всички наши кметове ще работят за запазване на общинските болници
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: И медицинските сестри в Разград са излъгани. Обещаните от ГЕРБ милиони ги няма


Всички наши кметове ще работят за опазване на общинските лечебни заведения

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се срещна с обществеността в Разград, с цел да поддържа претендента за кмет на левицата Денчо Бояджиев и листата за общински съветници.

" Тук ми е елементарно, тъй като Денчо към този момент е бил кмет и всички го познавате - сръчен, експерт и предан на жителите на Разград ", съобщи Нинова.

По думите й листата за общински съветници е неповторимо комбиниране на опитни и младежи, всички от които със съществени специалности, осъществили се.

" Радвам се, че тук имаме толкоз доста инженери, лекари, учители, икономисти - всичко, от което се нуждае Разград, с цел да просперира ", сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

Тя показа главните обществени политики, на които залага левицата в платформата си за локални избори - безвъзмездни детски градини, общински жилища за млади фамилии, обществени услуги за възрастните хора, подкрепяне на фамилии с репродуктивни проблеми, налично и съответно опазване на здравето по места.

" Общинските и държавни лечебни заведения са гръбнакът на системата, а са оставени на произвола на ориста. Днес през целия ден търсим обещаните от ГЕРБ 50 милиона лв. за медицински сестри, които внезапно се оказаха единствено 6 милиона. Обещаха ги през май, когато назряваха митинги и идваха европейски избори. Днес обстановката е същата - още веднъж избори и още веднъж празни обещания. Парите ги няма - нито в болничното заведение в Разград, нито в лечебните заведения от региона ", сподели още Нинова.

По думите й решението е страната да поеме задълженията на общинските лечебни заведения и да обезпечи обикновено възнаграждение на медицинските служащи.

" Ще чуете доста обещания, само че бъдете деликатни в избора си, от вас зависи триумфът на Разград. Радвам се да видя партията тук единна, сплотена и цялостна с сила ", приключи Нинова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР