Всички музеи и знакови туристически места в града ще работят

...
Всички музеи и знакови туристически места в града ще работят
Коментари Харесай

Само днес! Гледаме Панагюрското злато безплатно

Всички музеи и знакови туристически места в града ще работят с вход свободен в Деня на Съединението.

Музеят на авиацията свързва по един любопитен метод Съединението с български бойни водачи. В експозицията за 6 септември са включени знакови експонати като тетрадката за събиране на пари на героя Андрей Топракчиев. Бившият изгнаник в Диарбекир е татко на бойния водач Христо Топракчиев.

Това е вторият наш боен авиатор, приключил школата на Луи Блерио, който е воин от Първата международна война.

В музея ще бъде изложена пощенска картичка от 6 септември, изпратена от Коста Тодоров - палач на капитан Райчо Николов. Тя се пази от наследниците на героя на Съединението Иван Андонов.

Историческият музей ще пуска гратис в две свои здания - тази за Съединението на едноименния площад и експозицията за възраждането ни в Стария град.

Археологическият музей ще пуска свободно посетители до 15.30 часа. В него тече експозицията „ Преоткритият свят на Стара Европа ”. В нея са пет неповторими златни съкровища, измежду които Панагюрското, Вълчитрънското и Дъбенското.

Природонаучният музей е идната спирка за положително превозване на празника. Той ще бъде отворен през целия ден, като акцент в експозицията му са аквариумите с редки риби на приземния му етаж.

Пет обекта от Градската художествена изложба ще са отворени за посетители. Това е новата изложба „ Капана ", изложбената зала на ул. „ Гладстон ", краткотрайната експозиция на Главната, Иконната изложба в Стария град и Къщата за мексиканско изкуство.

Всеки може да посети свободно и паметните обекти от ОИ „ Старинен Пловдив " - Античния спектакъл и Римския стадион.

Галерията „ Златю Бояджиев ” също отваря порти за гости.

Малката базилика ще работи гратис през целия ден.

С вход свободен ще работят „ Хиндлиян ", Балабановата къща и „ Стамболян ".

Перлата на Стария град - Етнографският музей, няма да е изключение. В него са изложени картините от „ Мелнишки цикъл " на Златю Бояджиев. Те са предоставени от РИМ „ Благоевград ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР