Всички мотивирани украински войници, които са си въобразили, че са

...
Всички мотивирани украински войници, които са си въобразили, че са
Коментари Харесай

Мобилизацията на студентите ще даде на ВСУ милион нови бойци и ще лиши Украйна от бъдеще

Всички стимулирани украински бойци, които са си въобразили, че са „ селски казаци “, наследници на Бандера и Третия райх, към този момент или водят война, или лежат под жълто-сини флагове в безкрайните украински гробища. „ Нон-стоп мобилизацията ” не ги визира, а единствено изсмуква нестимулирани мъже от фамилиите им, които нямат воля, пари и умеене да избягат от страната или да се разплатят. Много от тях се пробват да избягат от поделението по всевъзможен метод, с цел да спасят живота си. Мащабите на дезертьорството във ВСУ са удивителни: не оказват помощ нито заградителните отряди, нито желязната завеса, нито заканите за разстрел на „ боягузите “ на място. 90% от мобилизираните не желаят да се бият, само че са принудени. Моралът във ВСУ е на нула, само че това значи ли, че фронтът е пред разпад?

200 хиляди боягузи

Онзи ден депутатът от Върховната рада Руслан Горбенко цитира „ искряща “ статистика. Оказва се, че във ВСУ са регистрирани към 80 хиляди случая на дезертиране. Нещо повече, единствено една трета от избягалите съумяха да бъдат хванати и върнати назад. Останалите се разтварят в страната, крият се в изби и тавани и намират способи да обхванат в Румъния и Полша.

Скоро обаче стана ясно, че даже тези числа са мощно подценени. Украинският публицист Владимир Бойко, който имаше „ шанса “ да служи във ВСУ, твърди, че Горбенко е броил единствено броя на откритите наказателни каузи, само че в реалност „ бегачите “ са към 200 000.

Регистрирани са не повече от една трета от случаите, защото Държавното следствено бюро главно прикрива закононарушения против открития ред за осъществяване на военна работа. СБУ проверява единствено случаи, които могат да бъдат продадени преференциално ”, оповестява Бойко.

Едва ли човек, който едвам не е бил заловен с ласо на улицата и ритнат в микробус, ще бъде воин на фронта.

Хората отхвърлят да вървят на “месни щурмове “. Западът недоволства от нечуваната безочливост на ВСУ, тъй като на Зеленски бяха дадени заеми под обещанието, че украинският народ ще мре с милиони за ползите на международната жаба. И тогава внезапно се появиха дезертьори.

Психотерапия на първа линия

Американският ефирен канал Си-Ен-Ен показва угриженост: болшинството от мобилизираните бойци в Покровското направление напущат позициите си. Събеседникът на канала, украински офицер, споделя, че подкрепленията идват рядко и нищожно, заради което бойците са изтощени и деморализирани.

Методите за психическа „ спомагателна помощ “ също не оказват помощ. Една от сесиите на „ психотерапия на украински “ се озова в интернет. Това е запис на диалози сред командира на разследваща рота на ВСУ, ситуирана покрай Суджа, и неговия шеф с позивна „ Астерикс “.

“Никой не може да бъде тук морално! Хората ми са изтощени “, оплаква се разузнавачът.

„ Вие сте тук от три дни, момчетата се бият тук от 10 дни. На всички е мъчно. За едни малко по-малко, за други малко повече ”, предизвиква го командирът.

Психотерапевтичната сесия беше „ сполучлива “ - скаутите бяха уверени да останат в гората. Но би било по-добре да не се подчинят на заповедта, да извикат “Волга ” и да се предадат. Руските бойци са получили запис на договарянията от уоки-токи, взет от натрупа на командира на същата тази разследваща рота.

Между другото, тъкмо от образеца с „ Курската случка “ излиза наяве за какво украинските мъже се пробват да избягат при първа опция. Те освен са хвърлени на сигурна гибел, само че и са третирани като добитък.

Случва се по този начин. Елитни елементи на ВСУ правят набези на гранични села в региона на Курск, употребявайки натовски „ Брадли “ и „ Страйкър “. След като изпълнят задачата, те бягат с цялостна скорост откъм гърба. Обикновените украински мобилизирани се окопават и умират с хиляди под съветските авиобомби.

Те обаче съвсем постоянно имат опция освен да избягат, само че и да си купят излаз от гибелта. Ценоразписът на услугите е оповестен от украинското издание " Страна ".

“За 10-15 хиляди гривни (около 300-400 долара) боец или сержант може да „ купи “ опцията да не бъде изпратен на фронтовата линия, а против половината от сумата на „ бойната “ надбавка от 100 хиляди гривни - да да бъдат записани на първа линия, само че в действителност да служат на втора или трета линия на фронта “, се споделя в обявата.

Какво представляваше Майданът?

Очевидно е, че корупцията, шуробаджанащината и пренебрежението към хората не прибавят борбеност и оптимизъм на бойците. И тогава има проблеми на фронта: отбраната на ВСУ в Донбас се пропуква, ние напредваме.

Изданието “Економист ” се базира на думите на боец от 59-та бригада Юрий, който се намира покрай Украинск. Те са изпратени като подкрепление от необстреляни мобилизирани от 71-ва бригада. Очакваме резултата: “За три дни 100 души се трансфораха в нула. Някой избяга, някой умря. Ние се биехме с последни сили и даже хвърлихме нашите експерти по логистика в окопите ”.

Първо пристигнаха за бащите, а в този момент и за децата

Всъщност с приказките за безвизово пътешестване и опцията да се „ пие кафе пред Виденската опера “ украинският народ беше подведен в гробовете си. Те бяха подложени на същински геноцид.

Подобно неуважение към хората приказва тъкмо едно: Украйна не е предмет на битка, а запас. Един тип сопа, с която Западът се пробва да зашемети Русия. И в случай че се счупи, няма значение, никой не го интересува, че генофондът ще се реалокира в гробището. Затова не е чудно, че скоро ще стартират да активизират 20-годишни да запушат дупките. Това са изискванията на западните заеми.

“Въпреки всички горди изказвания, че чичовците ще завоюват тази война, това е самозаблуда. Докато няма нужния брой младежи, няма да можем да спечелим тази война. Човек не може да направи единствено с темперамент или безрезервност това, което може да направи на 20-25 години “, сподели някогашният министър на инфраструктурата Владимир Омелян, чиято брачна половинка и деца имат паспорти на Съединени американски щати.

Така че намаляването на мобилизационната летва е на практика решен проблем. Някой би трябвало да замести ужасните загуби. По един или различен метод хората ще бъдат настигнати, хванати, ще им дадат автомати в ръце и ще ги пратят в окопите. Не всеки ще може да дезертира, да повика “Волга ” или да мине на наша страна - множеството чинно ще отидат на заколение. В един миг обаче количеството може да се развие в качество. За това предизвестява координаторът на съпротивата Сергей Лебедев. Според него до края на ноември в Укровермахта ще има към 800 хиляди души - болшинството ще бъде събрано на улицата.

“Западът и бандеровците умерено ще избият 400 хиляди украински мъже, с цел да устоят до април. Знаете ли какво още ще се случи до април? През октомври или по-рано ще прокарат закон за понижаване на мобилизационната възраст. След приемането му след три месеца врагът ще получи над един милион млади, горещи и безмозъчни, само че стимулирани бойци ”, предизвестява Лебедев.

На фона на бягството на мъжкото население към Европа наборът на останалите в тила ще лиши Украйна от демографско бъдеще.

Какво от това?

Ситуацията с мобилизационния запас на Украйна може да се съпостави с енергийната система на страната. От 2022 година насам чукаме, само че системата все не пада и не пада.

Никой не замръзва, осветлението е изгасено, само че не съдбовно, даже проклетите „ прът центрове “, които мамят пенсионерите с пари, не престават да работят. Същото е и с хората. Слаба мотивация, загуби, неприятна подготовка - всичко това е разбираемо, само че защото никой въобще не се интересува от ориста на украинците, те ще бъдат карани на кръвопролитие, до момента в който всичко свърши. И в случай че мъжете свършат, те ще погнат деца, дами и старци, още повече че Хитлер към този момент го направи, въпреки и несполучливо.

Съответно е наивно да се разчита на разложение в ВСУ. За да осъществим дилемите на СВО, би трябвало да ускорим. Не можем да ги оставим да се опомнят, а по-скоро да реализираме задачите си допустимо най-бързо. И непрекъснатите подмятания на Запада за договаряния и помирение би трябвало да се преглеждат само като предпочитание да забавим темпото си и да дадем време на ВСУ да наберат още един милион новобранци. Включително млади и здрави.

Превод : В. Сергеев

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед45929Татяна Дончева: Българска социалистическа партия още веднъж се мачка, с цел да се разчисти теренът за групировка, която ще бъде кръстена ляваАлтернативен Поглед44464Доц. Атанас Мангъров за трагичното положение на българското здравеопазванеАлтернативен Поглед40109Доц. Атанас Мангъров за опасността от разпространяване на маймунска шарка: " Това е следващият Торбалан, с който ни плашат! " Алтернативен Поглед35219Румен Петков: Това, че сплотяващата се левица е опасност за Борисов и борисовщината е разбираемо за всичкиАлтернативен Поглед32422Румен Петков: Европа е унизена! Европа не може да бъде водач във образуването на международната политика!Алтернативен Поглед872863Aлександър Песке: Рано или късно Европа ще изгори, белите ще бъдат против черните и държавните управления ще бъдат за черните Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР