Всички мощни лаптопи имат един общ проблем: охлаждането. Но тази

...
Всички мощни лаптопи имат един общ проблем: охлаждането. Но тази
Коментари Харесай

Тази гениална концепция решава най-големия проблем на геймърските лаптопи

Всички мощни преносими компютри имат един общ проблем: охлаждането. Но тази очарователна идея на тайванския производител Compal показва неповторим метод за заобикаляне на този проблем.

Както е видяно от Liliputing, този нов концептуален дизайн на преносим компютър лишава всички черва на преносимия компютър и ги вгражда на гърба на преносимия компютър. 

Това ражда плаваща панта в стила на Surface Laptop Studio или iPad Pro с Magic Keyboard.

На доктрина разрешава и по-добро изстудяване, без вентилационните отвори да бъдат блокирани от дъното на преносимия компютър. Освен това това може да разреши на производителите на преносими компютри да проектират в действителност фино изглеждащи шасита. Тази дебелина ще бъде добавена от горната страна, когато преносимият компютър е затворен, само че въпреки всичко би могла да е част от някои доста елегантни дизайни.

Другото огромно преимущество е, че цялата топлота, създавана от високопроизводителните съставни елементи, остава надалеч от ръцете ви. 

Виждали сме преимуществата на този вид дизайн в геймърски таблет като Asus ROG Flow Z13. Без значение какъв брой горещи стават съставените елементи, в никакъв случай няма да забележите, до момента в който го употребявате. Високите температури на повърхността са непрекъснат проблем, изключително за мощните геймърски преносими компютри, което води до неловко гейминг преживяване.

Разбира се, дизайнът на Compal е единствено идея.

Всъщност не знаем нищо за това по какъв начин тъкмо ще бъде конфигуриран този преносим компютър или какви ще бъдат размерите му. Би ми било любопитно да вземем за пример какъв брой дебела ще би трябвало да бъде тази панта.

Знаем обаче, че концепцията е спечелила премията iF Design Award.

Нещо, което единствено по себе си е впечатляващо. Compal е производител, който си партнира с доста от най-популярните марки преносими компютри като Dell, Lenovo и Apple, тъй че може би в бъдеще ще забележим дизайни от тези компании, въодушевени от съответната идея.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР