Всички мерки заради COVID-19 и продължаването на извънредната епидемична обстановка,

...
Всички мерки заради COVID-19 и продължаването на извънредната епидемична обстановка,
Коментари Харесай

Доц. Мангъров е категоричен: Мерките да отпаднат и да се вър...

Всички ограничения поради COVID-19 и продължаването на изключителната епидемиологична конюнктура, по един или различен предлог, би трябвало да отпаднат и страната да се върне към естествения темп на живот, съобщи пред публицисти епидемиологът доцент Атанас Мангъров.

Ако това не се случи, той предвижда по-тежък сезон за туристическия отрасъл от миналогодишния. Според него, страната ни не е съумяла да извлече изгоди от метода на ръководство на пандемията посредством не толкоз строги ограничения.

" Най-доброто, което може да се направи за нашата страна, е тези ограничения да отпаднат ", безапелационен е Мангъров. Доказа се от нашия опит, от опита на доста страни от Европейския съюз, че тези ограничения са безсмислени, посочи той и уточни, че в страните, в които ограниченията бяха налагани най-стриктно и най-строго, резултатите не бяха по никакъв начин положителни. " В най-лошия случай те бяха изцяло съпоставими с нашите, а всички сме наясно, че нашите ограничения не бяха от най-строгите “, означи той.

Доц. Мангъров предизвести, че продължаването на действието на ограничаващите ограничения ще докара до съществени вреди за стопанската система ни.

„ Виждам хора от този парламент, уповавам се в другия да не бъде по този начин, които са последователи на още по-строги, още по-стриктно прилагани ограничения. Мисля, че всички тези ограничавания, които са по границите, изключително за хората, за жителите от Европейския съюз, а и за други страни с, които имаме близки взаимоотношения, би трябвало да отпаднат ", сподели доцентът.

Ако предходната година беше неприятна за нашата туристическа промишленост, тази година се чака да бъде още по-лоша. Това неизбежно ще докара до доста съществени вреди за нашата стопанска система. Вижда се, че не престават учебните заведения да се държат затворени и те най-вероятно ще останат по този метод до края на актуалната образователна година. Близо година и половина нашите деца не вървят на учебно заведение, нашите студенти приключват - на процедура без да получават никакви на практика умения. Това са неща, които ще се отразят доста неприятно и резултати от всичко това ще бъдат усетени още в недалечно бъдеще “.

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков уточни, че в резултат на рестриктивните мерки приходната част на бюджета към този момент е срината. " От в този момент се приказва за трета ваксина есента, от в този момент Урсула фон дер Лайен изяснява за ваксини 2022 – 2023 година ", означи още той и предсказа банкрути в туристическия бранш: " В огромните комплекси – Златни пясъци, Слънчев бряг, Дружба, ще бъдат отворени не повече от 20 %. Това значи всеобщи банкрути през есента в туризма ". Петков предвижда, че ще изгубим към 150-200 хиляди съветски туристи посредством прекъсването на самолетните полети за Бургас и Варна.

Коментирайки ограниченията за преодоляване на пандемията той уточни, че е цинично да бъдат отворени заведенията, само че не и спортните зали за аудитория. " Вулгарен цинизъм е да отвориш нощните заведения и кръчмите, а спортните зали да са затворени за аудитория ", сподели той.

Критикувайки здравния министър, Петков попита за какво никой не отиде да види къде са 11-класниците, които не са на учебно заведение и уточни, че са в нощните заведения. " Този министър е съизвършител да вкараме децата в кръчмите – 10-класници, 11-класници, абитуриенти…. Като цяло това го изискуем на ръководството на Борисов и на оная тайфа безбъдници, които напълно подходящо са се кръстили НОЩ ", заключи Петков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР