Всички мерки, които се прилагат в образователната система за ограничаване

...
Всички мерки, които се прилагат в образователната система за ограничаване
Коментари Харесай

Николай Денков: Решението за въвеждане на зелен сертификат е на Министерство на здравеопазването

Всички ограничения, които се ползват в просветителната система за ограничение на разпространяването на COVID-19 се взимат от Министерство на здравеопазването и ние ги одобряваме, стига да не минават нашите червени линии, сподели министърът на образованието проф. Николай Денков.

„ Това, което аз споделям, е, че по която и от линиите да тръгнат, дали зелен документ, дали посредством по-стриктни ограничения в учебно заведение, те ще срещнат нашата поддръжка, в случай че не преминат някои червени линии. Червените линии са, че в случай че се вкарат зелени документи, това би трябвало да стане не по-рано от един месец по отношение на педагогическия и непедагогическия личен състав в учебните заведения, с цел да има време да се настрои системата, да се имунизират учителите, които желаят да се имунизират “, изясни просветителният министър.

Денков посочи, че сега ваксина са си сложили 36% от учителите. И разясни, че вървят срещи на учители с водещи здравни специалисти по тематиката на имунизацията.

„ Изпратихме писма да всички учебни заведения, с цел да кажат кои учители желаят да се включат в срещи със здравни експерти. Направихме лист. Повече от 3 000 учители споделиха „ да, интересуваме се от тази информация “. И в серия от срещи в границите на седмица ще минат всички през съвещания с най-хубавите експерти. Това е, което можем да създадем по линия на убеждението “, сподели още проф. Николай Денков.

Благодарение на осведомителната акция, стартирана през август, има нарастване на имунизираните учители с 10%.

Здравният министър сподели още, че са прецизирани изискванията, при които се минава към ротационния и онлайн режим на образование.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР