Всички мерки и усилия досега бяха, за да дочакаме добра

...
Всички мерки и усилия досега бяха, за да дочакаме добра
Коментари Харесай

Проф. Тодор Кантарджиев обясни коя ваксина за кого е най-подходяща

Всички ограничения и старания до момента бяха, с цел да дочакаме добра ваксина. Сега, защото към този момент стартира да се приказва против имунизациите, хубаво е да представяме хората, които споделят своите отзиви " за " и " срещу ". Аз, особено, с изключение на шеф на Нациналния център по заразни и паразитни заболявания, съм ръководител на така наречен експертна комисия по надзор на ваксинопрофилактиката към министерство на опазването на здравето. Ние предлагаме на министъра какъв брой ваксини да се купят всяка година, кои да са целесъобразни и наложителни. Досега не сме се издънвали във имунизационната политика у нас последните години. Tова сподели пред btv проф. Тодор Кантарджиев и предизвести: " И в този момент някой в случай че се изцепи – ами аз няма да се имунизирам, и 20 000, които го гледат, ще си кажат, ами щом той няма да се имунизира, и аз няма да се имунизирам. Преди да послушате някого, първо го питай: " На тебе каква ти е квалификацията, какво ти е образованието? ", посъветва публицистите проф. Кантарджиев. Щото в този момент в случай че би трябвало да приказвам за дамска мода, прощавайте, няма да съм огромен специалист. "
Няколко значими разяснения за имунизацията против COVID-19
 И Бахрейн утвърди имунизацията на Pfizer/BioNTech И Бахрейн утвърди имунизацията на Pfizer/BioNTech
Бахрейн стана втората страна, одобрила незабавно потреблението на имунизацията против COVID-19 на фирмите „ Pfizer “ и „ BioN...
След регистрацията на васкината от Европейската организация по медикаментите този месец, значи, че горе - долу на идващия ден имунизацията на Pfizer ще тръгне към България. А януари ще се случи същото и с имунизацията на Moderna, изясни професорът. " Това е една солидарна политика на Европейска комисия, тъй че - когато немският жител има достъп до ваксини, в същия миг и българският жител ще има достъп до ваксини. Когато Холандия, където 70% се имунизират за грип, има имунизацията и България ще я има. "
Чакаме три вида ваксини - коя за кого е подобаваща?
Първата група ваксини са въз основата на РНК , тя влиза с имунизацията и стига до най-близките кафези, които одобряват мастните капчици с имунизацията и по този начин клетките стартират да създават Т-клетъчен имунитет, който е доста значим при вирусните инфекции. Moderna - американската ваксина - прави от десетилетия такива ваксини. Това е най-модерната сега технология. Това са първите ваксини, изясни Кантарджиев.
Втората група - това са от ДНК на ковид се вкарва в различен вирус и се ваксинират хората с жив вирус. Западните учени са създали такава ваксина - която е аденовирус на маймуни - не е рисков за хората. А руснаците го вършат с човешки вирус - който прави аденовирусните инфекции, които всяка есен изкарваме. Когато влезе в организма, той стартира да създава такива антивирусни тела, сподели той.
Третата група - неживи ваксини, дават ти белтъка на този антиген подготвен, акцентира той.
 Англия забрани правосъдни каузи против Pfizer при проблеми с имунизацията Англия забрани правосъдни каузи против Pfizer при проблеми с имунизацията
Правителството на Англия даде правна отбрана на  фармацевтичния колос Pfizer от правосъдни процеси. Става ясно, че това е бил...

Планът за имунизация на България е прекрасен с тези 5 стъпки, тъй като когато имунизациите излизат последователно, по този начин и ние ще можем последователно да обхванем нужните групи с подобаващата за тях ваксина , изясни Кантарджиев.
Засега до края на януари ще имаме достъп до РНК-ваксините. Те са най-подходящи за хората, работещи в здравната помощ, аптекарите, лекари. Първата фаза на имунизацията, посочи още той.
За хората с имунен недостиг и ракови заболявания: би трябвало да ги пазим и би трябвало да дочакат тези неживи ваксини от третата група, акцентира професорът.
Целта на имунизирането
 Каква имунизация в пика на болестта? Не знаем кой е болен и кой здрав Каква имунизация в пика на болестта? Не знаем кой е болен и кой здрав
Първо за тези ваксини, ние лекарите нищо не знаем. Научаваме от вас, че нещо се планува, че нещо ще идва, че някакви фризери се осигур...
Ваксините са избавили доста хора и се надявам в този момент да създадат нещо . Какво да създадат? Да създадем по този начин в обществото – да се сътвори един имунитет и да отпадне този боязън от заразяването и да спрем да чуваме за близки хора – заболели и умрели, акцентира професорът.
Засега контакт с вируса има към 10-15% от нашето население. На 150 000 души регистрирани заболели – допускаме няколко пъти повече са безсимптомните, които не знаят, че са били заболели. И имаме няколко стотин хиляди хора, които са били в контакт с вируса. 10-15% това е незадоволително. Трябва имунитет да има някъде към 70% от популацията, най-малко да спадне дотам разпространяването,ч е да хващаме обособени случаи – клъстъри – в обособен офис, учебно заведение, изясни той.
Разпространението на COVID-19 сега в България:
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР