Всички магистрали са в нормална експлоатация като са почистени и

...
Всички магистрали са в нормална експлоатация като са почистени и
Коментари Харесай

Инж. Дончо Атанасов, АПИ: Зимното поддържане е на добро ниво

Всички автомагистрали са в естествена употреба като са почистени и основните пътища. Има ограничавания за тежкотоварни коли в сектор сред Русе и Бяла поради злополука, само че след половин час ще бъде освободен, по този начин и там няма да има проблем. Това сподели в " Още от деня " инж. Дончо Атанасов - ръководител на Агенция " Пътна инфраструктура ", който разяснява, че зимното подддържане на републиканската пътна мрежа е на положително равнище, а огромният проблем е големият трафик на тежкотоварно придвижване.

Инж. Дончо Атанасов - ръководител на Агенция " Пътна инфраструктура: Българските пътища - 20 хил републиканска и към 23 общинска пътна мрежа, работят при доста тежки метеоролгични условия. Идентични са Румъния и Русия, които са свързани с огромните амплитуди, към 80,90 градуса. Другият проблем е многократното заледяване на пътната конюнктура. Това са доста тежки условия за работа на републикански път, било то и на общински. Оттам заради дългото неремонтиране на някои от пътищата, общинската също. Влизането на водата в пукнатините се отварят дупки.
По думите на инж.Атанасов българските пътища са с положително качество и не трябва да сме нихилисти, тъй като съгласно него в Европа на никое място не се работи при такива температурни амплитуди. " Имаме 1000 лева на километър, Германия е с 30 хиляди евро. Правителството дава, колкото е допустимо. ", сподели още той.
Инж. Атанасов разяснява още, че тол системата ще даде опция републиканските пътища да се приведат в обикновено експлотационно положение. Инж. Дончо Атанасов - ръководител на Агенция " Пътна инфраструктура ": Германската тол система е въвеждана 7,9 години, нашата упоритост е да я въведем за година, година и половина и по тази причина непрекъснато работим за това. Имаме проблеми в участъки на автомагистрали 1-ви 2-ри клас пътища, които са неремонтирани 20,25-30 години.
Председателят на АПИ разяснява още, че лятото още веднъж предстоят поправки на пътищата като ще се стартира с правата Поморие до Равда и се чака до края на юни тя да бъде пусната в естествена употреба, а по-късно ще стартира обходът на Поморие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР