Всички лица, които заемат висши публични длъжности, могат да бъдат

...
Всички лица, които заемат висши публични длъжности, могат да бъдат
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: Антикорупционната комисия няма да подслушва

Всички лица, които заемат висши обществени длъжности, могат да бъдат проверявани, изброени са в 46 категории, т.е това са топ административни длъжности. Прибавя се и категорията на по-нисшите чиновници. Това сподели в " Още от деня " Данаил Кирилов, ГЕРБ, ръководител на правната комисия в Народното събрание във връзка признатия Антикорупционния закон, с който сплотиха Комисията за конфискация, Комисията за битка с спор на ползи и дирекцията на ДАНС за битка с корупцията. Според органа всеки, който желае, може да подаде сигнал за корупция или спор на ползи против лице от властта. Вижте във видеото целия диалог.

Данаил Кирилов, ГЕРБ, ръководител на правната комисия в Народното събрание: Най-големият спор беше за гл.9 при функционалност на дирекция, която се придвижва от ДАНС в новия общ обединен антикорупционен орган. Тази дирекция ще прави оперативно следствие и разбор на обстоятелствата и условия, които са свързани с корупция.
За достоверността на сигналите той сподели, че би могло елементарно да се откри.
Данаил Кирилов, ГЕРБ, ръководител на правната комисия в Народното събрание: Всички лица, които заемаме висши длъжности, подаваме заявления, т.е има богат списък с персонални данни за нешето имотно положение. Много е елементарно да се разграничи при тези данни, в случай че те се отнесат към всички други регистри, които са налични. Ние имаме вяра, че комисията даже още на предварителна фаза би могла да откри дали в сигнала се съдържат годни данни или са нужни незабавни ограничения по застраховане на нелегално добито имущество.
Председателят на правната комисия сподели, че подборът при този орган ще бъде доста характерен и ще се гледа за хора,които имат най-утвърден престиж или са задоволително " чисти " с цел да са били омърсени от тази среда. Кирилов удостовери, че комисията няма да подслуша. Тя може да прави заявление за потребление на СРС. Подслушването е един от способите. ", сподели той.

За вота на съмнение той разяснява, че това е българският почерк и в друга страна подобен миг би консолидирал страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР