Всички лидери имат различни суперсили“, които им помагат да бъдат

...
Всички лидери имат различни суперсили“, които им помагат да бъдат
Коментари Харесай

Суперсилите на добрите лидери

Всички водачи имат разнообразни „ суперсили “, които им оказват помощ да бъдат ефикасни и виновни ръководители. В случая нямам поради силата да тероризират своите чиновници и да викат с цялостен глас „ Уволнен си! “, когато някой не се показа по метода, по който те са желали.

Истинската мощ идва от основаването на устойчиви връзки, даването на поддръжка и издигането на хората до места, до които те не биха стигнали сами. За страдание, доста от тези „ суперсили “ остава недооценени в забързаното всекидневие на мениджърите. В качеството си на коуч на водачи непрекъснато подсещам на моите клиенти какъв брой авторитетни са те в действителност и по какъв начин могат да употребяват своята власт, с цел да разкрият цялостния капацитет на своите чиновници. Всеки водач би трябвало да се възползва от тези 7 суперсили:

Убедителност

Способността да убеждавате другите във вашите хрумвания и да ги вдъхновявате към деяние зависи от вашата връзка с хората и персоналната ви честност. Когато изпълнявате ролята си да служите на другите по виновен и първокласен метод, вие елементарно може да убедите другите, че сте човек, който си заслужава да бъде следван.

Позитивност

Да останеш положителен в най-тежките моменти, когато всички останали са потънали в отрицателни мисли, автоматизирано покачва мотивацията и вдъхва нови сили на целия екип. Позитивността дава вяра и цел на другите, точно когато те имат най-голяма потребност от нея,.

Наблюдателност

Повечето хора са прекомерно заети, с цел да отделят няколко минути на своето обграждане и събитията. Понякога силата на великите водачи идва от елементарния акт на закъснение на движение и оценяване на това, което виждат пред очите си. Наблюдателността ви разрешава да видите проблемите и техните решения още в самото начало.

Решителност

Докато другите се гордеят с това, че са велики мислители, положителните водачи осъзнават какъв брой значимо е да бъдат решителни и съответни във всеки един миг. Те проучват и правят оценка обстановката, след което работят допустимо най-бързо и решително, без да слагат под подозрение своите решения. Дори понякога да вършиме неточности, постоянно ще имате преднина пред тези, които не са задоволително решителни, с цел да подхващат деяние в точния момент.

Скромност

На пръв взор скромността не е нещо, което свързваме с ефикасното водачество, само че тя държи мениджърите крепко стъпили на земята и ги прави налични за останалите. Когато човек е непретенциозен, той приема, че постоянно има нещо ново, което може да научи от другите. Когато възприемате останалите като равни, а не като подчинени, вие можете по-лесно да спечелите тяхното почитание.

Упоритост

Ако можете да имате единствено една лидерска „ суперсила “, то упоритостта е най-хубавият избор. В доста случаи точно тя е определящият фактор, от който зависи дали ще съумеете или ще се неуспехите. Когато всичко към вас се разпада, а вие отговорите с, храброст, непримиримост и мощ, вие показвате същински темперамент и власт над събитията.

Проницателност

Визията за бъдещето е основна част от арсенала на всеки водач, а проницателността е нейната най-висша форма. Проницателните водачи имат способността да виждат оттатък повърхностните връзки в офиса и да схващат какво в действителност се случва в компанията и какви са проблемите, които имат потребност от тяхното внимание. Един миг на прозорливост може да бъде толкоз авторитетен колкото дълготраен опит.

....................

Лоли Даскал , президент и изпълнителен шеф на консултантската компания Lead From Within, в своя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР