Всички критерии, които трябва да изпълним формално за присъединяване към

...
Всички критерии, които трябва да изпълним формално за присъединяване към
Коментари Харесай

Петър Андронов: С влизането в еврозоната няма да загубим от спестяванията в лева

" Всички критерии, които би трябвало да осъществим официално за присъединение към " чакалнята " на еврозоната от дълго време са изпълнени, само че уви, за жалост, това не са всички условия – към този момент има и нови, които, въпреки и неформализирани, стоят доста съществено на масата. Те са свързани с други тематики, които не са единствено финансови. " Това сподели в предаването " Преди всички " Петър Андронов, ръководител на Асоциацията на банките.

В отговор на въпрос за устойчивостта на българската банкова система Петър Андронов уточни, че от банкрута на КТБ до момента са се случили доста неща – оценката на качеството на активите на банките, значителното възстановяване на кредитните им портфейли и намаляването на каузи на неприятните заеми (по публична статистика той e падна. под 10%). " Българската банкова система не е по-стабилна или по-нестабилна от средноевропейската. Тя е в добра кондиция, употребява положителните години на напредък, с цел да укрепи своя капитал ", акцентира Андронов.  

Той предвижда, че до края на годината лихвите ще останат на сегашните си равнища, преди да тръгнат нагоре, а при влизането ни в еврозоната няма да има загуби на спестяванията в лв., тъй като ще запазим настоящия закрепен валутен курс и те ще се трансформират по него.

Очаквайте продължение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР