Всички концесии се гледат с подоздрение и хората пропищяват от

...
Всички концесии се гледат с подоздрение и хората пропищяват от
Коментари Харесай

Крум Зарков: Едни хора си избират власт, която да им служи

Всички концесии се гледат с подоздрение и хората пропищяват от тях, както в тази ситуация със село Дивотино. Това не е просто една концесия, а цялостен модел на ръководство, при който едни хора с пари си избират власт, която по-късно им служи. Докато ръководещите не схванат, че Народното събрание е парламент, а не парлама, няма да се върнем там.
Това съобщи в предаването " Лице в лице " по бТВ зам.-председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков.

Той изясни проблема в село Дивотино с това, че на концесионера договорът му е изминал през 2014 година, а анексът, който му разрешава да продължи добива за още 15 години, е подписан през 2016 година със задна дата.

" Искаме цялата документи, в това число и концесионния контракт. Ще създадем обществени всички документи. Ще забележим параметрите на концесионната територия, дали са били вярно отчуждени земи, прави ли са притежателите на земи. Трябва да се ревизира цялата политика по концесиониране на държавното управление ", сподели още Зарков.

Той добави, че у нас концесионната процедура се трансформира в обир. " Концесионерите се оказва, че не са задоволително добросъвестни, а страната не отстоява добре личните си права. Затова, не ние направихме концесията мръсна дума ", разясни той.

По отношение на готвената концесия на летище София, Зарков сподели, че това е печелившо дружество и страната има всички принадлежности да го направи още по-печелившо. Това е повода Българска социалистическа партия да не желае тази концесия, посочи той.

" Това, че не сме в Народното събрание, не значи, че сме се отказали от отговорностите си като народни представители ", разясни Крум Зарков.

Според него дневният ред на Народното събрание е цялостен с лобистки закони. По думите на Зарков депутатите на Българска социалистическа партия ще се върнат там, когато Народното събрание стартира да се занимава с проблемите на българските жители.

На въпрос за присъединяване на Сергей Станишев в евролистата на Българска социалистическа партия, Зарков съобщи, че дебатът за листата за евроизборите ще се организира на Национален съвет на 14 април, а програмата за евровота към този момент е показана от левицата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР