Всички комисии към НС ще бъдат създадени в сряда. Има

...
Всички комисии към НС ще бъдат създадени в сряда. Има
Коментари Харесай

Ива Митева: Комисията по бюджет ще започне да гледа бюджета веднага след сформирането си в сряда

Всички комисии към Народно събрание ще бъдат основани в сряда. Има подготвеност за тях. Разпределени са местата. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Ива Митева преди съвещанието на КСНС при президента.

Митева увери, че при сформирането ѝ Комисията по бюджет незабавно ще свика съвещание, с цел да стартира да се гледа бюджетът. Тя се надява, че това ще стане още в сряда следобяд.

" Утре ще свикам председателски съвет преди съвещанието, с цел да обърне внимание - да ги прикани за датата за президентските избори. Знаете, че времето наближава. Започваме да влизаме в този 60-дневен период за насрочване на изборите, уповавам се това да бъде разисквано на председателски съвет ", добави още Митева.

Председателят на Народно събрание посочи още, че едната точка за дневния ред на следващия ден на Народно събрание е план на решение за внасяна на отчет от основния прокурор, по отношение на използването на закона по повод активността на прокуратурата и проверяващите органи, свързани с полицейското принуждение. Това е планувано в правилника, увери тя.

" Процедура, която я има по устав е, че на всеки 3 месеца Комисията по правни въпроси може да предложения основния прокурор да организира разискване, по отношение на използването на закона, активността на прокуратурата, проверяващите органи. По тази процедура, той ще бъде поканен ", сподели още Митева.

Вижте повече във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР