Всички, които ще пътуват - да се информират от сайта

...
Всички, които ще пътуват - да се информират от сайта
Коментари Харесай

Катаджия обясни каква секира дебне шофьорите през празничните дни

Всички, които ще пътуват - да се осведомят от уеб страницата на АПИ къде има поправки. Водачите да демонстрират извънредно самообладание и да се слушат напътствията на контролните органи. Това съобщи инсп. Петър Соколов от "Пътна полиция " в ефира на bTV във връзка идните почивни дни.

"Започваме и сме организирали профилирана полицейска акция по линия сигурност на придвижването незабавно с лед като обезпечим изнасянето на автомобилния поток към местата за отмора. Акцията ще включва инспекция за определяне на неправоспособни водачи, водачи, които ръководят МПС след приложимост на алкохол, наркотични субстанции и техните аналози.

„ Техническите ни средства за надзор на скоростта са изправни и от през днешния ден ще бъдат разположение на територията на цялата страна “, добави Соколов.

„ Във връзка с идните почивни и празнини дни от страна на Министерство на вътрешните работи са подхванати нужните ограничения за в допълнение подкрепяне и контролиране на придвижването там, където е належащо. Очакваме през днешния ден в следобедните часове да се усили интензивността на трафика по главните пътни артерии от републиканската пътна мрежа, от изходите на столицата и огромните градове към нашите курорти и Граничен контролно-пропусквателен пункт.

В подготвеност сме и сме основали нужната организация за поетапно засищане на републиканската пътна мрежа с автопатрули и механически средства. Още през днешния ден в ранните следобедни часове, когато интензивността на придвижването се усили. Местата по главните пътища, където сега не престават да се правят строително-ремонтни действия ще бъдат обезпечени с наше полицейско наличие “, сподели още той.

Инспекторът напомни за важащата за през днешния ден възбрана за придвижване на тежкотоварни коли над 12 тона по главните пътища в страната. „ Съгласно Заповедта на АПИ през днешния ден в последния работен ден от седмицата ще бъде въведена възбрана за придвижването на тежкотоварните коли от 16.00 до 20.00 часа. Ще могат да се движат единствено товарните коли със специфичен режим на придвижване.

В последния почивен ден възбраната ще бъде включена от 14.00 до 20.00 часа “, изясни той. Инспекторът насочи зов към всички водачи, които ще пътуват през празничните дни, откакто уточнят маршрута, по който ще се движат, да създадат информация в уеб страницата на АПИ, където има подробна информация за настоящите поправки по автомагистралите и главните пътища от републиканската пътна мрежа.

Той прикани водачите и да проявят извънредно самообладание в пътните сектори, където не престават да текат строително-ремонтни действия и да не се основава в допълнение напрежение, както и да се извършват напътствията на чиновниците на „ Пътна полиция “, които са на място.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР