Всички, които се събрахме у дома за празниците, отидохме да

...
Всички, които се събрахме у дома за празниците, отидохме да
Коментари Харесай

Кравата Пенка отпразнува Коледа


Всички, които се събрахме вкъщи за празниците, отидохме да се порадваме на Пенка. Нахранихме я, погалихме я, а децата даже излязоха с нея на разходка. Това съобщи стопанинът на най-известната крава в Европа Иван Харалампиев.

Всички от кюстендилското село Мазарачево гледат Пенка като писано яйце освен тъй като тя се трансформира в емблема на битката на дребния скотовъд, само че и тъй като е бременна, съобщи вестник "България Днес ".

"В третия месец е. Ветеринарят я прегледа и сподели, че всичко е добре. Чакаме по великденските празници да се роди телето, като се надяваме да е мъжко и да стане най-якият бик у нас ", споделя бай Иван.

Животното развълнува България и Европа с трагичната си, само че с щастлива развръзка орис. През юни т.г. Пенка влезе незаконно в Сърбия, върна се назад у нас и имаше възможност да бъде умъртвена. След мощна интернационална акция, в която се включиха европейски депутати и даже именитият музикант Пол Маккартни, тя беше избавена.

По думите на Харалампиев Пенка и останалите девет крави в скромното му стопанство всеки ден са на паша, а като който ги види, се стопира да им се порадва. "Знам, че може да е малко прекомерно, сантиментално и излишно, само че съм поукрасил обора. Животните няма да го схванат, само че въпреки всичко и те носят душа и се надявам, че са почувствали атмосферата на празниците ", споделя бай Иван.

Казва, че още не е избрал име за бебето на Пенка, с цел да не дърпа дявола за опашката. От Европа продължавали да поддържат контакти с него и да се интересуват от здравето и ориста на смелата крава.

Единственото нещо, което тормози бай Иван, е правосъдната борба, която той е повел със собствен отдавнашен съсед за противоречив парцел.

"Пожелавам си за новата година да печеля делата, защото желая там да направя нов дом за Пенка и другите животни и да развия отглеждането на животни в региона, който около нея да стане и знак на дребния, само че работлив собственик, който се бори с парадоксите в системата ", заключва Иван Харалампиев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР