Всички, които са в контакт с придошлите води, трябва да

...
Всички, които са в контакт с придошлите води, трябва да
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев със съвет след наводненията: Задължително дезинфекция при нараняване

Всички, които са в контакт с придошлите води, би трябвало да са деликатни при пострадване на целостта на кожата. Задължително би трябвало стерилизация при пострадване, тъй като може да стане зараза. Този съвет даде проф. Тодор Кантарджиев по БНТ  във връзка с хората, които са в бедстващите села в Карловско. 

" Трябва да се внимава от пораждане на хепатит А и да се огледа изцяло казусът, тъй като след наводнения може да се случи  замърсяване на питейни води ", добави той.

По думите му " улици, къщи, мазета, там, където се съхраняват храни, би трябвало деликатно да се огледат и хората да се съветват с РЗИ. 

Проф. Кантарджиев разяснява и Коронавирус.

" От началото на годината половин милион са регистрирани с ковид, по същото време предходната година са били четвърт милион, само че вирусът се промени, инфекцията е по-слаба и се умира по-малко ", изясни той.

Професорът добави, че 4-5 месеца след бустера хората били предпазени и от новите разновидности на вируса.  Той посъветва да се проветрява. Според него с началото на образователната година нямало да се промени картината. 

" Не считам, че би трябвало да се изследват стотици хиляди деца и единствено местни ограничения ", сподели професорът. Нормалният човек пет пъти боледувал от зараза.

След политическото говорене по тематиката за ковид се бил нараснал броя на хората, които са срещу имунизациите. Над 10%, 15% били те, до момента в който преди били 1%.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР