Всички, които са участвали в репетициите за парада на Деня

...
Всички, които са участвали в репетициите за парада на Деня
Коментари Харесай

Covid-19: Русия поставя под карантина войниците, участвали в репетициите за Деня на победата

Всички, които са взели участие в подготовките за парада на Деня на успеха, ще бъдат сложени под карантина, заяви в понеделник съветското Министерството на защитата след появилите се известия, че някои от бойците са дали позитивна проба за ковид.

Кремъл дълго време упорстваше в желанието си парадът по случай 75-годишнината от руската победа против нацизма да се организира на 9 май и подготовките продълживаха, макар избухналата зараза от ковид в Русия. На 16 април президентът Владимир Путин разгласи, че парадът и съпътстващите събития ще бъдат отсрочени.

Междувременно съветското военно министерство удостовери в петък, че десетки курсанти, за някои от които бе обявено, че са взели участие в подготовките за парада, са дали позитивни проби за Covid-19 в Москва.

На военните екипи е разпоредено да се завърнат в пунктовете на непрекъснатата им дислокация, в сходство с решението за отсрочване на военния церемониал на Червения площад, съобщи държавната организация ТААС, цитирайки Министерството на защитата.

То е разпоредило всички военнослужещи, взели участие в подготовките, да бъдат сложени под двуседмична карантина.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР