Всички, които пристигат в Италия от България и Румъния, ще

...
Всички, които пристигат в Италия от България и Румъния, ще
Коментари Харесай

Италия удължи до 7 септември карантината за идващите от България

Всички, които идват в Италия от България и Румъния, ще продължат да бъдат поставяни под 14-дневна наложителна карантина. Това излиза наяве от оповестения в уеб страницата на италианското държавно управление декрет, който влиза в действие от 9 август и важи до 7 септември.

Правителственият декрет за август планува и финансови ограничения за 25 млрд.евро, с цел да подкрепи смазаната от пандемията от ковид стопанска система, само че включва и разпоредбите за пътешестване. Според указа всички, които идват в Италия и са престояли или минали директно в предходните 14 дни през България и Румъния, ще бъдат поставяни под карантина. Тя е от 14 дни и ще бъде наложителна, без значение от съществуването или не, на признаци на ковид.

Пристигащите от България би трябвало да изминат дистанцията от входния пункт в Италия (например летище) с частно транспортно средство. Те би трябвало да се изолират на посочен от тях адрес. Ако обаче влизащото в Италия лице не разполага с частно средство, с което да доближи до адреса за изолираност, то би трябвало да осведоми способените органи – здравни служби и Гражданска отбрана, които дефинират по какъв метод да стане напредването и до какъв адрес. Всичко това е за сметка на самия пътуващ.

Позволено е директното прекосяване през летището, само че без напускането му, за хващането на различен полет. Ако пък по време на 14-дневната карантина се появят признаци на COVID-19, лицето би трябвало да осведоми здравните управляващи, които да назначат слагането под нова карантина на друго, друго от посоченото от управляващите място. До него би трябвало да се доближи с частно транспортно средство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР