Всички, които пътуват до Гърция, ще трябва от 19 декември

...
Всички, които пътуват до Гърция, ще трябва от 19 декември
Коментари Харесай

От неделя всички ще влизат в Гърция само срещу PCR тест

Всички, които пътуват до Гърция, ще би трябвало от 19 декември да демонстрират на границата негативен резултат от PCR тест, заяви здравното министерство. Целта е да се ограничи разпространението на инфектираните с новия Омикрон вид, засечен в 77 страни.

През деня условието за тест, изработен не повече от 48 часа преди появяването на границата, бе за избрани страни, само че вечерта правилото бе разширено върху всички.

Във Англия довечера управляващите оповестиха регистринането на рекорден еднодневен брой инфектирани - над 78 600 души за 24 часа - откогато стартира пандемията преди две години. На конференция министър председателят Борис Джонсън прикани всички да си слагат подсилваща доза незабавно, а проф.. Крис Уити, основният медицински чиновник в страната, предизвести, че ке бъдат счупени още доста подобн ирекорди в идващите седмици поради " феноменалната " скорост на предаване на Омикрон разновидността.

Уити добави, че следят паралелни талази на залазяване с Делта и Омикрон единствено 3 седмици, откакто последният бе открит в Южна Африка.

Европейската организация за заразни болесит предвижда, че Омикрон ще е преобладаващият вид в Европейски Съюз при започване на новата година.

Притесненията към този момент са, че ще се разболеят доста от така и така изтощените медици, а не че лечебните заведения ще се напълнат със инфектирани.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР