Всички, които обичаме футбола, знаем, че той е повече от

...
Всички, които обичаме футбола, знаем, че той е повече от
Коментари Харесай

Тъжното обещание и сълзите на един баща

Всички, които обичаме футбола, знаем, че той е повече от една игра. Емоцията и пристрастеността постоянно са водещи, а от време на време са толкоз мощни, че мъчно сдържаме сълзите си. Сълзи от наслада имаше по лицето на старши треньора на Монтерей Антонио Мохамед, откакто воденият от него Монтерей завоюва по трагичен метод купата в Мексико. Монтерей победи след осъществяване на дузпи Америка и за пети път победи като първенец, а за аржентинеца със сирийски и ливански корени това беше едно спазено заричане към починалия му наследник Фарид.

През 2006 година Антионио Мохамед претърпява тежка автомобилна злополука, в която 9-годишният му наследник умира. Детето е обожател на Монтерей, където татко му е играл в края на 90-те. То обаче харесва и обичания отбор на Мохамед - аржентинския Уракан. Именно в този тим работи експертът по време на случая.

Argentinian manager Antonio Mohamed promised his son Faryd, that he’d return to his son’s favourite team Monterrey one day & win a title but Faryd was killed in a tragic car accident in 2006.

Yesterday he accomplished that promise & burst into tears after the final whistle pic.twitter.com/TyRrvmHvNh
— FutbolBible (@FutbolBible) 30 декември 2019 година
Антонио Мохамед едвам не губи крайници си в злополуката, аа откакто се възвръща, дава две обещания пред гроба на сина си. Първото е да върне Уракан в елита, а второто е един ден да се завърне в Монтерей и да донесе купата на отбора. Обещание №1 е изпълнено още през идващия сезон, а в неделя Антонио Мохамед направи Монтерей първенец и до момента в който всички към него честваха неудържимо, той просто седна на аварийна пейка и се разрида.

Преди две седмици Монтерей взе участие и на Световното клубно състезание, където загуби на полуфиналите от Ливърпул с 1:2 след гол в последната минута.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР