Всички, които милеят за българския футбол и искат той да

...
Всички, които милеят за българския футбол и искат той да
Коментари Харесай

Да не се стига до дузпи, но ЦСКА се справя отлично и с това

Всички, които милеят за българския футбол и желаят той да се развива, през днешния ден ще стискат палци ЦСКА да в профил Базел и да се класира още веднъж за груповата фаза на Лига на конференциите. Със сигурност ще бъде доста мъчно. ЦСКА има против себе си огромно име в европейския футбол, тим с качествени играчи и огромен бюджет.

" Армейците " имат преднина след 1:0 против Базел на стадион " Васил Левски ". Искрено се надяваме момчетата на Саша Илич да си свършат работата на терена и да няма драма, изключително такава с дузпи. Но, даже и да се случи, ЦСКА се оправя чудесно и в тази обстановка.
 Снимка 369316
Източник:

Откакто се завърна в Европа през сезон 2018/2019, ЦСКА трябваше да реши разногласието с дузпи 3 пъти. И постоянно излизаше краен победител. За първи път това стана точно през въпросната акция. " Червените " победиха Рига в София с 1:0, след което изгубиха със същия резултат в Латвия, а Кирил Десподов изпорти дузпа в постоянното време. Все отново, при 11-метровите наказателни удари ЦСКА надви с 5:3. Точни бяха Малинов, Бодуров, Жеферсон, който и в този момент е част от тима, Джеси и точно Десподов, който се реваншира.

През сезон 2019/2020 обстановката се повтори, а този път жертва на ЦСКА стана Осиек. След разменени победи с по 1:0, в Хърватия при дузпите за " алените " вкараха Тиаго, Кери, Бодуров и Соу. Този път Жеферсон пропусна, само че българският гранд победи с 4:3.
 Снимка 542942
За да пристигна сезон 2021/2022 и още веднъж дузпи на непознат терен, още веднъж в Латвия, само че против Лиепая. ЦСКА победи с 3:1 при наказателните удари. Ахмедов пропусна, само че Бусато беше на равнище. Точни за тима тогава бяха Кери, Кайседо и отново Жеферсон.

АНГЕЛ ДОМУСЧИЕВ , делегат на ТОПСПОРТ в Базел, Швейцария.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР