Всички клубове в Германия ще са готови за подновяването на

...
Всички клубове в Германия ще са готови за подновяването на
Коментари Харесай

Засега рестартът в Германия остава без дата

Всички клубове в Германия ще са подготвени за подновяването на сезона, разгласи президентът на локалната Футболна лига Кристиан Зайферт. Планираната дата за това е 9 май, само че това към момента не е публично, тъй като всичко зависи от държавните управляващи на фона на борбата с ковид. На извършена през днешния ден среща с представители на отборите е било реализирано единодушие, че шампионатите би трябвало да бъдат доиграни непременно – за предпочитане до края на юни. И въпреки всичко клубовете са подготвени да спрат в даден миг, в случай че това се наложи.

„ Когато денят „ Х “ пристигна, ние ще сме подготвени – увери Зайферт. – Но въпреки всичко крайното решение е на политиците. Те ще преценяват дали това да е 9 май. Ще бъдем подготвени и за по-късна дата, в случай че те по този начин решат “.

 Лекарят на Байер: Готови сме за възобновяване на сезона

„ В някакъв миг ще би трябвало да продължим напред и в последна сметка ще приключим сезона – добави шефът на Лигата. – Ще бъдат взети всички ограничения за запазването на хигиената и гарантиране на здравето на всички. “

Зайферт отговори и на обвиняванията, че футболът в Германия се употребява с привилегии, откакто се прави всичко допустимо за рестарта му. Планът е всички футболисти, треньори, съдиите, чиновници и други да бъдат тествани за COVID-19 през три дни. Това значи, че ще са нужни към 20 000 теста до края на сезона. Някои считат, че това е разхищаване на фона на потребността от проби за останалото население.

„ Не желаеме да сме с някакъв специфичен статут. Ако в някакъв миг към този момент няма задоволително проби в страната, то стопираме с мачовете “, безапелационен беше Зайферт.

Хубавата вест за клубовете е, че всички медийни сътрудници без един са се съгласили да изплатят дължимите до 30 юни пари от ТВ права на всичките 36 клуба от Първа и Втора Бундеслига.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР