Всички като народни представители сме се клели да работим в

...
Всички като народни представители сме се клели да работим в
Коментари Харесай

Мая Димитрова: Минималната заплата е доход, който е крайно недостатъчен и трябва да бъде увеличен

„ Всички като народни представители сме се клели да работим в името на хората и политиките, които предлагаме, да бъдат в тяхна изгода. Минималната работна заплата е приход, който е извънредно непълен “. Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Мая Димитрова по време на първо четене на измененията в Кодекса на труда. 
От парламентарната естрада тя изясни: „ Предложеният законопроект е точно, с цел да подкрепи хората с най-ниски приходи. Той е продължение на политиките на “БСП за България “ от доста време обратно. Още с предлагането за механизма за установяване на минималната работна заплата, която да бъде 50% от междинната, искахме това да се случи от 1 юли 2023 година За страдание, останалите политически партии не ни поддържаха. Колеги, давате ли си сметка, че всеки ден цените на стоките се покачват, само че приходите на хората остават замразени “, попита Димитрова. 
„ Хората, които се нуждаят от повишение на тази работна заплата не са малко, тъй че ви приканвам да преосмислите решението си “, сподели още тя по време на разискванията. 
„ От държанието на другите парламентарни групи стана ясно, че българският народ е извънредно умен и поговорките, които е измислил, работят и в този момент - ситият не има вяра на гладния “. Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Манол Генов и прикани: „ Да помислим за тези 500 хиляди души, които в действителност срещат усложнения с ежедневните си разноски, получавайки минимална работна заплата ”. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР