Всички кандидати за президент в предстоящите избори, а също така

...
Всички кандидати за президент в предстоящите избори, а също така
Коментари Харесай

Всички кандидати за президент да заявят позицията си за РС Македония, зоват от НПО

Всички претенденти за президент в идните избори, а също по този начин управленията на политическите партии, да изразят своята позиция по отворените въпроси със Северна Македония . Това се споделя в декларация на Българската национална платформа и Фондация " Македония " след срещата на 5 октомври 2021 година на президента Румен Радев за еврочленството на РСМ.

Македонските българи да бъдат равнопоставени с другите елементи от популацията на Република Северна Македония (РСМ) като бъдат вписани в нейната конституция. Да бъдат спазвани техните човешки права, в това число и правото им свободно да заявяват своята народностна принадлежност по време на преброяването на популацията.

Това е измежду откритите въпроси, сложени за пръв път намерено на най-високо равнище и пред представителите на политическите водачи на редица страни от Европейски Съюз по време на срещата за евроинтеграцията на Западните Балкани в Бърдо се споделя в документа.

Сред откритите въпроси за българите в районен съд Македония е запазване на тяхното културно-историческо завещание и констатиране на обстоятелствата от предишното такива, каквито са, а не превратното им пояснение през призмата на манипулативна " мултиперспективност ".

За първи път на най-високо равнище и пред представителите на политическите водачи на редица страни от Европейски Съюз, без да се пренебрегват историческите обстоятелства , акцентът е подложен върху актуалните открити въпроси сред двете страни: македонските българи да бъдат равнопоставени с другите елементи от популацията на Република Северна Македония като бъдат вписани в нейната конституция, се споделя в декларацията.

Според организацията това е ключът към българското единодушие за пускане на преговорния развой за присъединение на Северна Македония към Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР