Всички кандидати за народни представители умеят да обещават, но малко

...
Всички кандидати за народни представители умеят да обещават, но малко
Коментари Харесай

108 дни Даниел Петров от „Възраждане“ – работа за малките и средни земеделци, опазване на горите, грижа за децата

Всички претенденти за народни представители умеят да дават обещание, само че малко са тези, които могат да кажат какво са създали. Едни от тях приказват, че ще трансформират статуквото, а самите те са негов сурогат и поръчката за битка с корупцията остава просто един надпис, който звучи добре и нищо повече.

Доказателство за това е фактът, че няма нито една промяна в страната в резултат от последното ръководство, даже някои от някогашните им министри са разследвани за корупция, а общинските им съветници в дребните обитаеми места са се сляли със същото това „ статукво “, против което декларират, че се борят.

Даниел Петров е един от дребното претенденти за народни представители от област Габрово с действителен късмет за приемане на мандат съгласно изследванията, който да е живял, работил, основал и управлявал бизнес и работни места в последните години след  2008-а година, в града.

В 47 Народно заседание Даниел Петров беше заместник-председател на Комисията по земеделието, храните и горите., а в 48 – неин член, както и на Комисията по околната среда и водите.

През цялото време в тези комисии той е защитавал интереса най-много на дребните и междинни аграрни стопани и фермери, както и на елементарните жители.

Участвал е в правенето на не един законопроект, като най-открояващи се са тези в комисията по земеделие.
Той внася закон, посредством който се пази опазването на недървесните типове, както и на хората, ангажирани в този бранш, които са над 30 000 на брой.

През юни 2022 година внесе план на решение, с който министърът на земеделието да насрочи конкурсни процедури за нови шефове на всички държавни горски предприятия, който план  по ясни за всички аргументи, за жал, не получи задоволително поддръжка от най-големите тогава парламентарни групи.

Даниел Петров взе участие ефективно и пази първо в комисията, след това и в пленарна зала законопроекта за нулева ставка на Данък добавена стойност за стоките от първа нужда, или така наречен артикули от „ дребната потребителска кошница “, за които сега с планове  говорят съвсем всички политически партии, които не поддържаха законопроекта в зала.

На „ Възраждане “ беше законопроектът, с който желаеха притежателите на кладенци да бъдат освободени от регистрация и от по-нататъшно вероятно таксуване, а освен следващото отсрочване.

Петров взе участие най-дейно с промени в закона, който променя Закона за горите по този начин, че през идващия отоплителен сезон 2023-2024г. популацията да бъде обикновено обезпечено с дърва за огрев, като също по този начин по негово предложение санкциите за огромните производители на електрическа енергия от биомаса да бъдат увеличени 10 пъти при неспазване на условията и наредбите в закона.

Консенсусен негов законопроект беше този, с който се не разрешава на заведенията за публично хранене, а включително влизат и съвсем всички вечерни заведения, продажбата и използването на „ Райски газ “, за който не доближи късото време на живот на 48 Народно заседание и който ще бъде импортиран в първите дни на идното 49-то.

Има заложени десетки въпроси към министри за завършили и неизпълнени планове, за нерегламентирани депа за боклуци, за украинско зърно, агрохранителна верига, Капитан Андреево, БАБХ,  на локално равнище за пътища, мостове – като този в с. Кръвеник, с. Горна Росица, отбивката за с. Враниловци, „ РЕМО Етър “ и доста други.

Местните дела, с които счита да се ангажира от първия работен ден на новия парламент,  са - първо, законодателно задължаване Топлоелектрическа централа Габрово да извършва качествено уговорката си по топлоподаване към своите клиенти и ограничение на производството на електрическа енергия за огромни облаги по време на отоплителния сезон, което пречи на главното му обвързване към град Габрово. Второ –  необходимостта от обезпечаването на по-добра транспортна обезпеченост и пътно-инфраструктурен достъп до туристическа околност „ Узана “, включително и до пистите, в част от която това е невероятно, поради статута ѝ на предпазена зона по „ Натура 2000 “ и попречва развиването на туризма в район Габрово.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР