Всички кампании и протести на природозащитници срещу използването на животински

...
Всички кампании и протести на природозащитници срещу използването на животински
Коментари Харесай

Chanel срещу естествените кожи

Всички акции и митинги на природозащитници против потреблението на скотски кожи в стилната промишленост лека-полека се увенчават с триумф. Поредният от тях е новината, че френският фешън колос Chanel стопира потреблението на четина и екзотични кожи за изработката на облекла и аксесоари .

Намерението бе оповестено от представител на Chanel, който разяснява, че мярката цели да се поддържат етични стандарти и да се отговори на настояванията на природозащитниците.

 Карл Лагерфелд

Карл Лагерфелд

Но решението е малко половинчато, тъй като възбраната обгръща единствено кожите от крокодил, гущер и змия, както и пухкавите козини . Но нищо не се споделя за останалите естествени кожи, които се употребяват всеобщо за изработка на обувки, чанти и якета.

От Chanel са на мнение, че възбраните, които сами си постановат, ще доведат до една нова епоха в производството на висококачествени облекла посредством потреблението на нови материали и технологии, написа CNN.

 Снимка 393537

Организацията за отбрана на животните PETA приветства решението на френската фешън къща и акцентира, че от години приканва към него. Също по този начин прикани други първокласни марки като Louis Vuitton да последват образеца на Chanel .

 Дрехите, бързата мода и по какъв начин шопингът унищожава планетата
Мръсните секрети на стилната промишленост

Как модата убива всички нас

А стъпката, която Карл Лагерфелд и компания започнаха чак в този момент, е реалност от дълго време за Gucci, Giorgio Armani, Vivienne Westwood, Calvin Klein и Ralph Lauren, в чиито модели към този момент не можем да забележим животинска четина и екзотични кожи.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР