Всички живеещи по българското Черноморие трябва да са спокойни -

...
Всички живеещи по българското Черноморие трябва да са спокойни -
Коментари Харесай

Министри: Българското Черноморие не е застрашено от водна криза

Всички живеещи по българското Черноморие би трябвало да са спокойни - в язовир „ Камчия” за идната най-малко година и половина има обезпечена вода. За воден режим или рецесия не може да се приказва. Това съобщи на брифинг в Бургас заместник-министърът на районното развиване Николай Нанков. Той, дружно с министъра на околната среда и водите Емил Димитров, инспектират положението на язовирите в районите на Варна и Бургас, заяви Нова Нюз.

Според Нанков, има още няколко незабавни ВиК задания, които би трябвало да се изпълнят в област Бургас. Една от тях е спешното водоснабдяване на селата Маринка, Димчево и Твърдица, които преди две седмици бяха наводнени.

„ Има запазен бюджет от Българския ВиК холдинг и следва внасянето на планове за две от селата”, безапелационен бе зам.-министър Нанков. По думите му, тази година, за разлика от предходната, има обилие от превалявания.

Те са основали проблеми в някои планински региони, където са се засилили тежки срутищни процеси. „ За страдание в този интервал други действия, с изключение на спешно обрушване на скатове, не могат да бъдат осъществявани. Има заделен бюджет от АПИ и напролет и лятото рисковите сектори ще бъдат обследвани ", уточни той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР