Всички искат само пари, а не се дава никакво внимание,

...
Всички искат само пари, а не се дава никакво внимание,
Коментари Харесай

Майка пред спешен кабинет: Беше като филм на ужасите!

Всички желаят единствено пари, а не се дава никакво внимание, сподели Теодора Йорданова

" Бях готова какво ни чака, само че в действителност беше като филм на ужасите. Опашки от кашлящи, заболели деца ".

Това описа пред Теодора Йорданова, която на Коледа е търсила незабавна лекарска помощ за 6-годишната си щерка.

Тя описа, че са отишли до огромна столична болница, откакто педиатърът не си е вдигал телефона.

В двата часа, в които бяхме в болничното заведение в опит да бъде прегледано детето, липсваше каквато и да е организация, уточни майката в изявление за предаването " Преди всички ". По думите ѝ огромна част от децата даже са били препращани от защитата. Почувствах се отговорна по тази причина, че детето ми е болно, сподели Йорданова. Тя описа за отчаянието, което е видяла в родителите в болничното заведение.

В последна сметка детето е прегледано в частно заведение. Всички желаят единствено пари, а не се дава никакво внимание, сподели тя.

" Страх ме е какво се случва. Всяка майка знае, че съвсем не остана болница, в която да не се заплаща, даже за дете ", разяснява майката.

Гледката беше страшна, добави бащата на детето Боян Трендафилов. Постоянно прииждаха нови пациенти, във фойаето беше цялостно с заболели деца, добави той.

Имаше 3 - 4 бебета с температура и кашлица, които докторът ги подмина, уточни още бащата и описа по какъв начин хората са звънели по телефоните в опит да намерят помощ, само че без триумф.

Много малко са естествените неща в системата на опазването на здравето в България, изрече мнението си доктор Николай Христов, който практикува във Варна.

Пациентите не знаят къде да търсят помощ, уточни той и добави, че хората би трябвало да се интересуват с кой доктор или медицински център работи персоналният доктор и да знаят къде да отидат в незабавни обстановки през почивните дни.

Масово е тази индиферентност, счита той. Когато стане проблем, се чудят какво да създадат, добави доктор Христов и добави, че пациентът има отговорност.

Според него различен проблем е, че 90% от случаите в незабавните кабинети са за неспешни случаи.

Има доста проблеми в организацията на незабавната помощ, призна докторът. Българинът е привикнал постоянно някой да се грижи за него, изрече мнението си той. Според него липсва пациентска просвета.

По думите му тази година е имало огромен интерес към противогрипните ваксини. Младите хора обаче подминаха профилактиката, добави той.

Самолечението с антибиотици в България е доста публикувано и това е доста тежък проблем с тежки последствия, установи докторът.

Според него системата на опазването на здравето в този си тип умира. Националната тактика за опазване на здравето е едно недоносче, което ще ликвидира и дребното положителни неща в системата, счита още доктор Николай Христов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР