Всички искаме най-доброто за децата си и се стараем да

...
Всички искаме най-доброто за децата си и се стараем да
Коментари Харесай

5 съвета, които всеки родител на тийнейджър трябва да знае

Всички желаеме най-хубавото за децата си и се стараем да им го осигурим.

От нас се чака от момента, в който се роди новият член на фамилията ни, по един вълшебен метод и разчитайки единствено на инстинктите си, да сме готови да бъдем функционални и. Действителността постоянно е друга от предстоящото.

Да бъдеш родител е повече от роля в нашето всекидневие. Да бъдеш родител е изкуство, което изисква самообладание, неизменност и подготвеност да се променяме.

Специалистите от Инсайт България, провеждащи регулярни семинари за младежи, оферират 5 съвета в помощ на всеки родител, преминаващ през през бурните на детето си.

Избягвайте първосигнални и общоприети избрания за вашия младеж

Нерядко възрастните дефинират детето в тази вълнуваща възраст като "кошмар ", а постоянно срещано мнение е "хормоните му просто бушуват " и това изяснява всичко. Понякога не се замисляме, че нашият жанр на държание като родители може да е причина младежът вкъщи се държи жестоко или постоянно да сменя настроението си. Пробвайте да промените метода на другарство. Седнете, като възрастен с възрастен, и поговорете какво тормози вашето дете по отношение на метода, по който поддържате връзка. Понякога сходно отношение ще покаже на младия член на вашето семейство, че го зачитате като пълноправна персона и това постоянно води до и опит да заслужи вашето почитание.

Спомнете си времето, когато сте били младежи

Помните ли времето, когато се криехте от вашите родители и водихте телефонни диалози по цели нощи с другари, а песента на Джон Жон Джоуви – „ Always” като че ли бе написана за вашия живот.? Противоположният пол по едно и също време ви ужасяваше и вълнуваше? Помните, несъмнено! Тогава за какво единствено споменаване на думата ви тревожи толкоз доста? Юношеските години са интервал на засилен напредък освен физически, само че и прочувствен и интелектуален, тъй че не би трябвало да се учудваме или да заемаме отбранителна позиция, в случай че детето ни постоянно е комплицирано и с изменчиво въодушевление. Винаги помнете, че индивидът против вас е млад, деятелен субект, който е на прага да се трансформира във възрастен и има потребност от цялата ви поддръжка и обич.

 младежи деца родители Istock

Не забравяйте, че всеки може да се научи да бъде по-добър родител

Различните наставнически тактики произтичат от другите визии за, както и за ролята на родителите. Понякога проектираме личните си желания върху младежа до нас, различен път го притискаме прекалено много, лишавайки го от избор. Понякога му даваме прекалено много независимост, която може да бъде възприета като демонстрация на индиферентност от наша страна. Родителите постоянно мислят, че детето им е импровизирано, зависи прочувствено от тях и поради това се нуждае от тяхната интервенция, с цел да "напусне дома ". Други родители имат вяра, че младежът не може да се оправи самичък, заради което постоянно е подложен на критика, направляван и воден непрекъснато в "правилната посока ".

Никога не забравяйте - човек не се е ражда теоретичен. Ако в действителност желаете да се развивате като родители и имате потребност от външно мнение по отношение на държанието ви на родител, то ви предлагаме да потърсите експерт или да посетите семинар за родители, които да ви показват външна и безпристрастна позиция.

 младежи деца родители Istock

Замислете се над деянията напук на вашия младеж

Юношите постоянно се демонстрират като гениални стратези в придържането към държание, което може да ви подразни. Не ви харесва да си лягат с облеклата, ами те тъкмо това ще създадат. Карате ги да си оправят леглото всяка заран, а всякога го заварвате в хаос. Ако ги помолите да се държат безшумно и благо по време на вечеря с шефа ви, те все ще намерят метод по какъв начин да ви злепоставят, хапейки устни, разяснявайки храната и въртейки очи.

По мнение на психолози, това е форма на възмущение против непоискани препоръки и прекалено много внимание от ваша страна. Така младежите показват желанието си да бъдат оставени на мира, с цел да почувстват, че са способни да намерят пътя си без родителска помощ, че са пораснали и рационални, а желанието да им помогнем постоянно се възприема като директна интервенция в персоналния им живот и отключва и държание. Почакайте колкото е належащо, юношата самичък да потърси вашето подпомагане и съвет и по този метод евентуално ще спестите много неприятни страсти вкъщи.

 младежи деца родители Istock

Възприемайте "тийн революцията " като естествен стадий от израстването на вашия младеж

Детето ви се облича в черни облекла, носи гердани с шипове, гримира се в черно, моли ви да му купите кубинки и слуша странна музика... Спокойно! Това не е мотив за безпокойствие. Това е очевиден сигнал, че юношата провокира познатите досега фамилни и публични правила и полезности, с цел да откри личната си еднаквост. Своеобразният протест, както най-вероятно наподобява в очите на доста родители, без значение дали е обвързван с избора на облекла, желаната музика, или купоните до зори, е метод да се скъса с детските години и да се поеме по пътя на възрастните.

Според лекар Анна Фройд, австрийски психолог, шестото и последно дете на Зигмунд и Марта Фройд, това тийн държание е вид "програма " за развиване, посредством която младежите се стремят да се освободят от детските си връзки с родители и да открият нови идентификационни модели с връстниците си, търсейки своята еднаквост като приключени и независими човеци. П риемете този интервал с отворени прегръдки и схващане и помогнете на юношата в това прелестно премеждие на търсене на себе си.

За това по какъв начин да бъдем положителни родители можем да приказваме доста. Тук мненията са равни на броя родители по света. След като сте прочели тази публикация, то най-вероятно сте в търсене на способи да се справите с предизвикването, наречено "тийнейджър ". Пожелаваме ви триумф и да не забравяйте, че вие сте най-важният преподавател в живота на детето ви и в случай че имате предпочитание, ще се справите по най-хубавия метод.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР