Всички искаме да сме здрави, слаби и красиви. Пътят към

...
Всички искаме да сме здрави, слаби и красиви. Пътят към
Коментари Харесай

Ето кои са вредните хранителни добавки и кои трябва да приемаме

Всички желаеме да сме здрави, слаби и красиви. Пътят към това нормално е уравновесена диета, физическа интензивност, сън и хранителни добавки, които да подкрепят всичко упоменато. Повечето от тях освен не работят, само че и могат да ни навредят, написа lifestyle. Ето кои да одобряваме и кои да заобикаляме.

Суроватъчен протеин

Много хора разчитат на протеинови шейкове, които да им оказват помощ да натрупат мускулна маса. Истината е, че одобряваме задоволително протеини с храната - месото, рибата, бобовите зеленчуци, ядките са ни задоволителни.

Цинк

Този минерал елементарно се губи в тялото и по тази причина приемът му като добавка е целесъобразен. Освен това проучване от 2011 година демонстрира, че хората, които пият цинкова добавка, по-бързо и дейно се оправят с елементарните настинки и грип.

Креатин

Аминокиселината подкрепя доставянето на сила до мускулите инервите. Съдържа се естествено в телата ни, а количеството й се усилва, когато се храним с повече месо. Затова и няма потребност да пием креатин като добавка, в случай че не сме вегетарианци...

Добавка за намаляване

Повечето от тях съдържат пет съществени съставки: кофеин и екстракти от растенията шапиче, маслина, куркума и мента. Най-силно работи кофеинът, който форсира метаболизма и спомага за изгарянето на мазнините. Така че просто може да увеличим приема на кафе и кофеинови питиета.

Гинко билоба

Лоша вест за възрастните, които разчитат на екстракта от това дърво, с цел да помнят по-добре. Няколко обособени огромни проучвания демонстрират, че приемането на таблетки гинко билоба не оказва безусловно никакъв резултат върху загубата наизуст и деменцията при възрастни пациенти.

Антиоксиданти

Прекаляването с тях се свърза с повишен риск от някои типове рак. Изследване на пушачите, които са приемали в допълнение витамин А демонстрира, че те са по-склонни да развият рак на белите дробове от пушачите, пропуснали добавката. Можем просто да наблегнем на по-усилена консумация на плодове и зеленчуци.

Рибено масло

Твърди се, че омега 3 наситените мазнини в добавките на рибна основа усъвършенстват функционалностите на мозъка. Няколко обособени проучвания обаче са посочили, че няма смяна в паметта и работата на мозъка сред децата, приемащи рибно масло и тези, на които им е спестено./ Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР