Всички искаме да се представим добре в професионалния си живот.

...
Всички искаме да се представим добре в професионалния си живот.
Коментари Харесай

Нещата, които трябва да правите в началото на всеки работен ден

Всички желаеме да се представим добре в професионалния си живот. За това работим интензивно, опитваме се да се представяме добре пред  нашите шефове и прекарваме спомагателни часове в работа, с цел да реализираме задачите си в точния момент. Въпреки това, доста хора към момента не реализират стремежи триумф. Това се дължи на някои незначителни неща, които пренебрегвате. Ето, ето един взор върху нещата, които би трябвало да вършиме при започване на всеки работен ден.

1.       Поемете надълбоко въздух

Много хора стартират работа прекомерно бързо. За тези, които работят от у дома, това може да се дължи на това, че са се успали и са почнали работа незабавно след пробуждане. За тези, които работят в офис, аргументите могат да включват запушване или някаква домакинска работа. Забавянето, отделянето на миг за пауза и концентрирането могат да създадат чудеса.

2.       Започнете всеки ден със свободен разум

Въпреки че може да се наложи да посетите планове и полемики, които сте напуснали предишния следобяд, пробвайте се да третирате всеки ден като нов. Оставете всички отрицателни сили от през вчерашния ден зад тила си и се концентрирайте върху протичащото се през днешния ден.

3.       Направете подобаваща закуска

Независимо дали работите от у дома или от офиса, не започвайте да работите на празен корем. Закуската е най-важното хранене за деня. То ни оказва помощ да останем душевен здрави и също по този начин ни обезпечава умствената сила, нужна за справяне с работния ден.

4.       Организирайте деня си

Първият половин час от работния ден би трябвало да бъде отдаден на оценка на целите и фокусиране върху това, което ви е належащо, с цел да постигнете задачите си. Не се разсейвайте от маловажни действия като ровене в пощенската си кутия, когато може да има доста значими въпроси, с които би трябвало да се справите. Направете лист със задания и се придържайте към него.

5.       Бъдете дейни

Без значение какъв брой часа сте спали или сте сънливи или не, би трябвало да сте будни и да присъствате, когато стигнете до офиса. Особено в случай че сте на управителна позиция, сериозно е да присъствате единствено физически.

6.       Не бъдете капризни

Трябва да имате позитивно отношение, когато пристигнете в офиса. Това, че сте ядосан, може да болести целия екип и да сложи всички на неверна основа.

7.       Взаимодействайте с сътрудниците си

Бързият 5 -10 -минутен чат с вашия екип и сътрудници, когато започнете работния ден, може да бъде много ефикасен за всички. Това им оказва помощ да се съсредоточат върху това, което би трябвало да се направи този ден и свързва всички с екипа. Когато споделяте задачите си за деня обществено, възможностите за тяхното реализиране се усилват доста.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР