Всички институции - от Апелативния съд надолу - демонстрират, че

...
Всички институции - от Апелативния съд надолу - демонстрират, че
Коментари Харесай

ДПС не се справя с момчето. Проблемът е на всички нас

Всички институции - от Апелативния съд надолу - показват, че за тях Делян Пеевски към този момент е на власт.

Въпросният съд, в нарушаване на всички закони, на Конституцията и на решение на Конституциония съд, задържа Джейхан Ибрямов за непрекъснато. Министерство на вътрешните работи изрично, обществено и декларативно отхвърля да лови купувачите на гласове на Пеевски. Министерства, комисии, препоръки, комитети и общини всяка заран, откакто се разсънят, стартират да се оглеждат за нишани: Какво ще желае през днешния ден от мен самият Пеевски? Мога ли да позная и да му го дам още преди да ми го е изискал? Кого да задържам? Да уволня? Да заплаша? 

Остава една дребна процедурна детайлност: Пеевски, радващ се на два (2) % публично доверие, да бъде провъзгласен за министър-председател на Република България. 
Как в България се стигна дотук?
Как се стигна дотук? И какво ще вършим с министър председател Пеевски? Е, с изключение на, че ще бъдем по затвори и арести – това е ясно. Защото полицаите от самия Апелативен съд ни оповестиха: за нас никакви закони не важат, вършим, каквото си искаме; и щом окошарихме Ибрямов, можем да окошарим всеки от вас когато и да е. 

Основната причина да се стигне до действителната вероятност " Пеевски-премиер " е манталитетът на актуалния служител – без значение дали е министър, народен представител, арбитър, прокурор, министерски прислужник, общински прислужник, кмет, бирник или горски. Манталитетът се изчерпва с една дума: боязън от мощния. 

Когато институциите са изкормени, законите не работят, разпоредбите важат единствено за елементарните хора, а служителите се назначават на правилото на противоположния асортимент (колкото по-непригоден – толкоз по-добре) – тогава това, което прави чиновникът, се основава само на пристрастености: харесване, нехаресване, несгода, злоба, лакомия. И поклонение пред мощния, тъй като там, където няма правила, всичко се контролира от силата. 

Днес, посред институционалния безпорядък и презрението към законите (добре де, по какъв начин може апелативните съдии да настояват, че корекция в Наказателно-процесуален кодекс обезврежда Конституцията?) за чиновника е значимо бързо да се ориентира къде е силата. Тя явно към този момент не е в Борисов. Напротив, той е очевидно зависещ от Пеевски до онази степен, до която самият Борисов беше подчинил Манфред Вебер да вземем за пример ( " с двеста " ). Следователно, Пеевски е мощният. Нему се дължи страхът, подмазването и подчинението. 

Освен служителите, на тази сцена се подвизават и множеството политици, опитващи се да ловят риба в мътна вода. Тяхната игра, както видяхме в последния парламент, е ясна. Няма да гласоподават никакви закони, отпушващи заплащания по Плана за възобновяване и развиване. Няма, тъй като първо, тези закони лимитират опцията за крадене от страна на властта и, второ, тъй като самите тези пари идват с надзор. По-лесно е да бъдат крадени парите от републиканския бюджет. Затова всички партии, без ПП-ДБ, са взели съзнателното решение да употребяват хаоса, с цел да си обезпечат по-добри условия за крадене. Не си дават сметка, че в този безпорядък властта отива в ръцете на Делян Пеевски и, когато дефинитивно се настани там, той няма да им разреши да откраднат и една стотинка повече. Всичко ще е единствено за него. 
Как може да се официализира властта на Пеевски
Как би могло да наподобява официализирането на властта на Пеевски? Лесно: да бъде показан на президента за приемането на мандат за сформиране на държавно управление. Какво пречи на Борисов, трансфорат в беззащитен плебей на Пеевски, да стори тъкмо това в качеството си на водач на най-голяма парламентарна група? Дори не е наложително Пеевски да попадне в Народното събрание, с цел да се случи тази скица. Просто Борисов праща в президентството Делян Славчев Пеевски и толкова. 

В този миг към този момент ще би трябвало да се намеси разбунтувалото се поданство, както и един отказал да връчи мандат на Пеевски президент. 

Ситуацията е тест за жилавостта на българската народна власт. Досега не е било допустимо някой да вземе властта с два % поддръжка, действайки само посредством структурите на страната. Пеевски обаче явно следва линията, в последно време развивана в Съединени американски щати от адютанти на Тръмп, а точно: Не е наложително властта да бъде вземана с избори. 

Досега българската народна власт е издържала на сходни тествания само тъй като в нейната защита са се включвали големи маси разбунени жители. След разцеплението в Движение за права и свободи поданството не се намесваше, защото – разбираемо – очакваше самата Движение за права и свободи да се оправи с казуса си. Днес обаче, откакто Движение за права и свободи явно не се оправя с " момчето ", казусът е към този момент на всички нас. 

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР