Всички институции казват, че няма да има проблем с водата

...
Всички институции казват, че няма да има проблем с водата
Коментари Харесай

От Софийска вода обявиха категорично ще има ли проблем с водоподаването за столицата

Всички институции споделят, че няма да има проблем с водата на София, само че в последно време аз нещо не им имам вяра.

Това сподели в утринния блок на БТВ строителният инженер Димитър Куманов от риболовно сдружение "Балканка ", който разяснява концепцията на държавното управление да се употребява водопреносната мрежата на София, с цел да се насочи вода към Перник от водосбора на язовир "Белмекен “ и "Бели Искър ". "Трябва да се ревизира и да е ясно какъв брой вода ще се влива в язовира. Ясно е какъв брой ще се взима, само че би трябвало изрично да е ясно и какъв брой вода ще се влива. Частта от София, която се доставя от "Бели Искър ", може би ще се наложи да остане на някакъв най-малък режим, само че е наложително за Перник да се достави вода. Не може толкоз огромен град да седи без вода. Това са лечебни заведения, детски градини, възрастни хора. Аз имам една концепция. Бившият екоминистър да го пратят в ареста в Перник. Нека там да поседи с хората, които остави без вода.

Ще потече ли вода от язовир "Белмекен " към Перник?

Гости по тематиката бяха още Васил Тренев, изпълнителен шеф "Софийска вода " и Станислав Станев, заместник-изпълнителен шеф на сдружението. "Категорично няма никаква заплаха за водата в София. Думата е надзор. "Софийска вода " съблюдава доста положителни контролни практики. Всичко това подсигурява, че ние непрестанно следим какви са наляганията и водоподаванията за столицата. Категорично мога да заявя, че ние във всяка една минута имаме информация за водоподаването и няма никаква заплаха за нашите клиенти. В язовир "Бели Искър " все още има 9 млн. кубика вода. За столицата от този язовир идват към 3 млн. кубика месечно. Ние поддържаме салдото. По никакъв метод няма да застрашим водоподаването на столицата. Цифрите са динамични и избирам да приказвам със междинни числа. За Перник ще отиват към 700 000 кубика ", разкри Тренев.

Емил Димитров: Перник става квартал на София

"Риск за стената на язовир съществува. Не мога да кажа, че няма риск при определни естествени бедствия. Има два идейни плана за ремонт на стената. Не мога да отговоря съответно на въпроса за какво не е поправям язовира, само че казусът в предишното беше собствеността ", добави още той.

Експерт сигнализира: Яз. ''Бели Искър'' не дава отговор на изискванията за земетрeсения

"Категорично желая да опровергая предходния ви посетител, който твърди, че може да има някакъв режим за софиянци поради подаването на вода за Перник. Няма подобен късмет. Не мога дали да кажа с подаването на вода от нас ще се завърши с режима в Перник. Загубите на вода в София са към 45%. За последните 5 години ние сме свалили тези загуби с 10% ", разгласи от своя страна Станислав Станев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР