Всички инфраструктури и социални проекти, които се изпълняват в община

...
Всички инфраструктури и социални проекти, които се изпълняват в община
Коментари Харесай

Изграждат видеонаблюдение в Благоевград

Всички инфраструктури и обществени планове, които се извършват в община Благоевград, ще бъдат приключени в период, съобщи на конференция през днешния ден кметът Атанас Камбитов.

Очаква се районното хранилище за твърди битови боклуци да бъде готово към 18 декември. Досега са изразходвани към 17 милиона лв. от ПУДООС и 6 милиона лв. от Министерството на финансите. Миналата седмица е подписан следващият контракт с ПУДООС в размер на 1.5 милиона лв., защото финансирането е поетапно. През октомври следва сключване на още един контракт за в допълнение финансиране на строителството.

Камбитов разясни, че и съгласно специалистите на предприятието, построяването на депото е извънредно комплициран план. "В момента сме в процедура за фирма-изпълнител на компостиращата апаратура. Очаквам скоро да бъде подписан и контракта за построяването на анаеробната апаратура ", посочи той.

78 хиляди кв.м е рехабилитираната градска повърхност, като за тази цел са отпуснати 13 милиона лв.. Това са целеви средства и са предоставени за улична инфраструктура, за ремонт на площада, за велоалеи. Изграждането на близо 4 километровото трасе на велоалеите ще приключи на 16 октомври. Ремонтът на площадното пространство, както и на постройката на общината ще завърши до 27 ноември, а цялостната реорганизация на ул. "Марица " се чака да приключи към 20 ноември.

На 3 и 10 ноември ще бъдат публично открити новоизградените три здания със 172 жилища, които ще бъдат предоставени на млади фамилии, акцентира кметът на Благоевград.

Започва създаване на видеонаблюдение на стойност 2.1 милиона лв. без Данък добавена стойност от общинския бюджет, което ще обгръща всички зони и квартали на града. След построяването на Центъра за наблюдаване, системата ще бъде предоставена на полицията и тя ще реализира активността.

По мотив следствието, което се води в Специализираната болница за интензивно лекуване по онкология "Свети Мина " в Благоевград, кметът Камбитов разясни, че следва на идната сесия на Общинския съвет да бъде импортирано предложение за продължение на контракта на шефа на лечебното заведение, само че това ще зависи от хода на следствието.

"Не желая да сътворявам ненужно напрежение. Финансовите индикатори на болничното заведение не са положителни и в тази посока в идващия бюджет за 2019 година наложително ще заложим средства за финансово подкрепяне на лечебното заведение. Общината е принципал на болничното заведение и знаем какъв брой е нужна, защото в нея се лекуват пациенти както от Благоевград, по този начин и от прилежащите области - Кюстендил, Перник, Пазарджик ", уточни Камбитов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР