Всички индивидуални разпределители и водомери трябва да са с дистанционно

...
Всички индивидуални разпределители и водомери трябва да са с дистанционно
Коментари Харесай

Инж. Михайлов: С избора на дистанционен отчет, клиентите плащат само потребената енергия и вода

" Всички самостоятелни разпределители и водомери би трябвало да са с отдалечено отчитане, според Закона за енергетиката. Крайният период за замяна на устройствата за употребяваната топлинна сила е 01.01.2027 година ". Това подсети шефът на „ Топлофикация - Враца “ инж. Радослав Михайлов.

Той уточни, че за гарантиране на правилно снемане на показанията за употребяваната топлинна сила и гореща вода, новите уредите би трябвало да са утвърдени от обслужващата компания за дялово систематизиране на съответната постройка.

 

" Съветваме преди закупуването на разпределителите и водомерите с отдалечено отчитане, клиентите да се съветват с техния топлинен счетоводител ", съобщи инж. Радослав Михайлов.

Изпълнителният шеф на топлофикационното сдружение посочи, че измененията са осъществени за координиране на българското законодателство с Директива 2012/27/ЕС на Европейския парламент.

" Уредите с отдалечено отчитане икономисват визитите на инкасаторите вкъщи, отстраняват изравнителните сметки, а клиентите заплащат толкоз топлинна сила, колкото са консумирали ", уточни инж. Радослав Михайлов.

Той посочи, че подмяната може да бъде направена когато и да е на годината.

" Ако клиентите открият техническа нередовност при работата на водомерите и топломерите вкъщи, би трябвало да заменят уреда с нов, с опция за снемане на показанията от разстояние. В случай на изтекла метрологична инспекция на измервателните устройства, уредите би трябвало да се подменят с отдалечени ", изясни инж. Радослав Михайлов. Той добави, че монтирането на модерните уреди лишава няколко минути на апартамент.

Той съобщи, че за прекосяване към дистнционен доклад се изисква решение на Общо заседание на етажната благосъстоятелност с най-малко 2/3 единодушие.

 

Директорът на предприятието подсети, че " Топлофикация Враца " е лицензирана за осъществяване на топлинно счетоводство.

" При предпочитание от страна на клиентите, те имат опция да подпишат контракт за месечен доклад с топлофикационното сдружение.

 

Представители на централата ще извършат монтаж на отдалечени уреди за дялово систематизиране, в това число и на самостоятелни водомери за топла вода. Устройствата могат да бъдат закупени на най-ниски цени по отношение на останалите топлинни счетоводители или на разсрочено заплащане ", уточни инж. Радослав Михайлов.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР