Всички хора трябва да разберат, че в момента, където се

...
Всички хора трябва да разберат, че в момента, където се
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: В Булгаргаз се случва това, което се случи в Автомагистрали

Всички хора би трябвало да схванат, че сега, където се пипне, извира корупция. Това, което видяхме в " Автомагистрали ", се случва по сходен метод и в " Булгаргаз ". Ще видите, че ще излезе съответна информация за стопански ползи, които са изкарвали ужасно доста пари на гърба на българския интерес и поданик. Това съобщи в студиото на " Говори в този момент " Настимир Ананиев във връзка промяната на шефовете на " Булгаргаз ".

Ананиев попита Бойко Борисов дали едно от лобитата, които се бият за този бранш не се предвожда от негов енергиен министър.

По думите на депутата от Политическа партия има потребност от време, с цел да се случи смяната и да се видят съответните дейности, които ще смъкват цената на газа и цената на тока.

На обвиняванията, че промяната на управлението на " Булгаргаз " е политическо решение, Ананиев сподели:

" Когато ръководи коалиция, тя е политическа - когато се вземе решение, че държавно сдружение не се ръководи добре и това решение се вземе от Министерски съвет, несъмнено, че това е политическо. Но не би трябвало да се извърта, че има други ползи. Интересите са ориентирани към българските жители. Това е едно от сдруженията, които би трябвало да бъде заменено. Има и доста други 100-процентови държавни сдружения, в които не се работи в посока интереса на жителите. Не може да идва рецесия и да не сме готови за нея. Няма механизъм, с който години нищо не е правено, гледани са персонални стопански ползи ".

Ананиев атакува депутатите от ГЕРБ и Движение за права и свободи, които, по думите му, по време на дебата за енергетиката " скачаха да бранят всички нови промени, които се оферират ". Очевидно, че там има доста огромни ползи, които ще бъдат наранени по някакъв метод ", сподели Ананиев.

Той даде доста добра оценка на държавното управление и съобщи, че измененията ще се случат. Каза, че единствено за две седмици Кирил Петков е приключил доста повече по тематиката Северна Македония, в сравнение с държавното управление на ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация за 4 години.

По отношение на напрежението НАТО-Русия Настимир Ананиев има вяра, че няма да има действителни бойни дейности, само че може да има провокации.

Никой не печели от някакъв спор. И Русия не печели от боен спор, сподели той.

" Първо ползата на България е да няма боен спор, който да е непосредствен и второ би трябвало да си дадем съответна сметка, че без значение какво се случва в Украйна, имаме потребност от рационализация на българската войска, повишение на потенциала й, а това става през нашите съдружници от НАТО ", сподели Ананиев.

Ние сме създали доста ясно нашият избор като член на НАТО, добави той. Каза също, че не сме срещу руснаците, а срещу силовата политика на Путин и противозаконното анексиране на Крим.

България е предан член на НАТО и не виждам проблем да предоставим нашия потенциал, сподели още Ананиев.

По думите му спорът би трябвало да сплотява и консолидира, тъй като българският интерес е един. Някои политически сили обаче напрягат ситуацията, което не е държавническо.

Ананиев не счита, че Путин ще стартира спор по време на Олимпийските игри в Пекин.

Заяви още, че всички би трябвало да работим за деескалация на напрежението и не счита, че дипломацията се е изчерпала.

Всичко това е обвързвано и с стопански ползи - обстановката с газа, сподели той.

" В един миг се оказва, че може би около енергийни ползи, може да стане боен спор. Сигурен съм че всички сътрудници и в НАТО, и в Европейски Съюз не печелят от боен спор. Русия също не печели - има доста газ, който желае да бъде продавана ", сподели той.

Надява се също да не се стигне до рецесия с газа.

" Но ние имахме поръчки от Съединени американски щати, Азербайджан и Китай, в случай че има проблем с съветския газ, да могат да се намесят. Важно е да се сложи въпросът с гръцката тръба, която толкоз време чакаме да бъде издигната. Сега се вижда какво стратегическо конкурентно преимущество би ни дало, в случай че имахме азербайджански газ, който първо е по-евтин и второ ще вдигне конкуренцията ".

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР