Всички хора, чиито домове пострадаха от наводненията в Карловско, са

...
Всички хора, чиито домове пострадаха от наводненията в Карловско, са
Коментари Харесай

Всички хора, чиито домове пострадаха от бедствието в Карловско, са подслонени

" Всички хора, чиито домове пострадаха от наводненията в Карловско, са подслонени. " Всеки ден подготвяме по 300 порции храна, която се раздава. Осигурени са и се раздават 30 000 бутилки по 1,5 л вода ". Това сподели кметът на община Карлово Емил Кабаиванов.

Той добави, че работят комисиите, които разказват вредите по частните парцели и по общинската и държавна инфраструктура.

Броят на техниката, която работи на терен, с цел да разчисти след наводнението, е увеличена, както и броят на хората, ангажирани с превъзмогване на следствията от бедствието, стана ясно на брифинг.

В неделя в селата Богдан, Каравелово и Слатина са работили 31 тежки машини, а в понеделник те към този момент са 69. В село Каравелово сега работят 10 фадроми, 12 самосвала, 6 верижни багера, 2 камиона с щипка, 60 доброволци и 60 бойци с 5 резачики. В село Богдан работят 10 фадроми, един верижен трактор, 5 самосвала, 4 веришни багера, един камион с щипка, 20 доброволци и 94 бойци с още един екскаватор и 4 резачки. В село Слатина работят 5 багера, 2 фадроми, 8 самосвала, 2 камиона с щипки, 40 бойци с 4 лични резачки, 10 горски служащи с резачки и 25 доброволци. За Слатина в допълнение се договаря техника, която ще бъде предоставена от частни компании и ще бъде неотложно ориентирана към Слатина.

На терен работи и техника на горското стопанство в Смолян. От Напоителни системи - Сливен са дали мощен екскаватор, с който се възвръща скъсаната дига в региона на село Трилистник.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР