Всички хипотези са на масата. Органите на трите партии в

...
Всички хипотези са на масата. Органите на трите партии в
Коментари Харесай

Владислав Панев: Хипотетично звучи ДБ да не участва с министри в бъдещия кабинет


Всички хипотези са на масата. Органите на трите партии в " Демократична България " (ДБ) ще вземат решения, само че доста хипотетично звучи ние да не участваме с министри в кабинета. Ние няма по какъв начин да пропуснем опцията да бъдем моторите на промените в правораздаването, дигитализацията и околната среда. Ние може би имаме най-хубавите в тези три бранша. Все отново това е въпрос на съдружното съглашение и решение на органите на трите партии в Демократична България.

Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ съпредседателят на Демократична България от " Зелено придвижване " Владислав Панев във връзка договарянията за образуване на съдружен кабинет.

" Не бих споделил, че формулата 8:4:3:2 ще настояща, когато се образува структурата и състава на кабинета. Различията сред договарящите стартират да се тушират. Естествено, че има такива, само че би трябвало да мислим какви са приликите, а не какви са разликите. Не би трябвало да приказваме и мислим за постове и кресла, а за бъдещето на България. Все още се разисква структурата на Министерски съвет. Обсъжда се основаването на нови министерства, само че няма финално решение. Опция е да се предложи основаването на министерство на " Дигитализацията ". Не мисля, че има алтернатива в съдружното съглашение да бъде записано, че 100% ще строим нови нуклеарни общности. Всичко предстои на разбор. Оптимист съм, че едно бъдещо държавно управление ще осъществя нужните промени на България. Най-нормалното нещо е Кирил Петков да бъде министър председател на този кабинет, а Асен Василев да е министър на финансите ", приключи Панев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР