Всички хапваме краставици - пресни или консервирани; в салата или

...
Всички хапваме краставици - пресни или консервирани; в салата или
Коментари Харесай

Ето защо вече пия по една чаша сок от краставици на ден

Всички хапваме краставици - пресни или консервирани; в салата или като гарнитура към някое ядене, а някои пък толкоз ги обичат, че си ги хапват непрекъснато с малко сол или оцет. Пили ли сте обаче сок от пресни краставици?  Ползите от тях под формата на сок са големи. 

Редовната приложимост на сок от краставици е с многостранно удобен резултат да организма. Той задейства червата, положението на кожата се усъвършенства, отстраняват се токсините, като в това време предизвиква отслабването и подсигурява положителната работа на нервната система. Освен изгоди обаче, консумирането на сок от краставици крие и някои рискове. Има специфики към метода на подготвяне и предпазване. Научете по какъв начин да го приемате вярно, тъй че да ви помогне за намаляване и при профилактика и лекуване за разнообразни болести.
Пресни зеленчукови коктейли от краставици
Краставиците са измежду най -нискокалоричните храни. Това не е изненадващо, тъй като те са 96% вода. Не си мислете обаче, че пиенето на ужас...

Има разнообразни типове краставици. За да бъдете сигурни в полезността и качеството на зеленчукова напитка, в случай че имате опция, отглеждайте краставиците сами и не ползвайте нитрати.

Краставичният сок напълно повтаря състава на самия зарзават, който възлиза на 95% вода. Другите 5% са показани от съставни елементи като да вземем за пример: органични киселини; витамин А; хранителни влакна; B витамини от разнообразни типове; витамин С; витамин D; витамин РР и още многочислени потребни съставки.

В минимално количество сокът съдържа смилаеми въглехидрати, някои несъществени аминокиселини, наситени мастни киселини, и мастни киселини от вида омега-3 и омега-6.

Поради разнообразния си и неповторим химичен състав краставиците имат удобно влияние върху редица елементи от организма: стабилизиращ резултат върху процесите на развиване и напредък, добра работа на сърцето, поддържане на здравето на нервната система и на стомашно-чревния тракт; значими съставки за здравето на зъбите и коктите, възстановяване на метаболизма, повишение на имунитета; присъединяване в процеса на хематопоеза, подкрепяне на енергийния метаболизъм, отбрана на кожата от микроби, усмиряване на нервната система; възстановяване на положението на тъканния метаболизъм и на микроциркулацията, контролиране на окислително-редукционните реакции, нормализиране на пропускливостта на съдовите стени, поощряване на отслабването.
Това са най-хубавите източници на сила в най-големите жеги
Авокадото, бобовите растения, цвеклото са най-хубавите помощници за положително здраве и сила. Тялото изразходва към 30% от силата за...

Също по този начин има и общ укрепителен резултат за стените на кръвоносните съдове. Подпомага естественото действие на костната и съединителната тъкан и се бори с инфекциите, като отстранява токсичните субстанции. Понижава се рискът от сърдечно-съдови болести и се усъвършенства положението на кожата и на ноктите.

Сокът от краставици усъвършенства способността на организма за асимилиране на калций и подсигурява еластичността и здравината на кръвоносните съдове. В същото време  той подкрепя почиствато на храносмилателния тракт, на кръвта и бъбреците и черния дроб. Занижава холестерола и оказва помощ на човек да отслабне
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР