Всички граждани вече могат да влизат в здравното си досие

...
Всички граждани вече могат да влизат в здравното си досие
Коментари Харесай

Вече влизаме в здравното си досие без електронен подпис чрез приложението еЗдраве

Всички жители към този момент могат да влизат в здравното си досие през мобилния си телефон, без да е нужен персонален електронен автограф. За задачата е нужно да бъде конфигурирано приложението еЗдраве. То може да бъде свалено гратис от Гугъл Play или App Store, оповестиха от Министерството на здравеопазването.

В рамките на първия ден (понеделник), в който достъпът беше вероятен, 500 българи сдвоиха електронните си здравни досиета със своите мобилни телефони посредством приложението еЗдраве. 
 Българска телеграфна агенция
От началото на м. септември помощ за сдвояването оказват оторизирани чиновници в Регионалните здравни инспекции, Регионалните здравноосигурителни каси и офисите на „ Информационно обслужване “ АД.

Повече от 1100 души са получили подпомагане за сдвояване на здравното си досие с мобилния си телефон в изнесените пунктове в София, Пловдив, Благоевград и Монтана, както и във всички офиси на районните здравни инспекции (РЗИ), регионалните здравноосигурителни каси (РЗОК) и „ Информационно обслужване “ АД (ИО).

От през днешния ден мобилни екипи в молове и паркове ще оказват помощ на искащите да сдвоят здравното си досие с мобилния си телефон. Служебният министър на опазването на здравето доктор Галя Кондева ще посети пункта пред Националния замък на културата в София в сряда в 13:30 ч., с цел да се увери в безпрепятственото протичане на процеса, допълват от министерството. И доброволци от Българския червен кръст (БЧК) ще се включат в акцията в сряда и четвъртък. Те ще раздават осведомителни материали за мобилното приложение " еЗдраве.
 БГНЕС
От Министерството на здравеопазването са разгласили и график на всички пунктове в страната, в които може да бъде направено сдвояването.

Припомняме, че всеки български жител разполага с електронно здравно досие. То дава достъп до: лабораторни резултати, предписания, болничен предстой, информация за кръводарявания, медицински бележки. Всеки родител има достъп и до данните на своите деца. Освен това приложението изпраща информация за идни прегледи, имунизации, дейни посоки. Така единствено с един клик ти контролираш системата.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР