Всички граждани, пристигащи от Франция във Великобритания, няма да бъдат

...
Всички граждани, пристигащи от Франция във Великобритания, няма да бъдат
Коментари Харесай

Без задължителна карантина за пристигащите от Франция във Великобритания

Всички жители, идващи от Франция във Англия, няма да бъдат подлагани на наложителната 14-дневна карантина поради ковид. Това стана ясно от изказване на английското държавно управление след диалог сред премиера Борис Джонсън и френския президент Еманюел Макрон.

Причината за решението е, че предаването на заболяването на Острова към този момент е доста по-малко.

Лидерите са разговаряли за нуждата от ограничение на риска от предаване на болестта и са подчертали нуждата от тясно двустранно, европейско и интернационално съдействие в битката с COVID-19. Именно по тази причина двете държавни управления са решили да образуват работна група, която да подсигурява връзката им в идните седмици. „ Това съдействие е изключително значимо за ръководството на общата ни граница “, се споделя в изказването на „ Даунинг “ 10.

Все още не е ясно дали изключение ще се прави и за пътуващите към Англия с влаковете на Eurostar – железопътната връзка сред столиците Лондон и Париж, съобщи Politico. Карантинните ограничения няма да важат и за идващите от Ирландия.

Вчера в свое телевизионно послание към нацията Борис Джонсън съобщи, че скоро ще стартират да премислят изолирането на идващите по въздух в страната. Седмица по-рано Франция също разгласи, че няма да слага под карантина хората от страни членки на Европейски Съюз, от Шенгенското пространство и Англия.

Със своите близо 220 хиляди инфектирани островната страна съставлява към 1/8 от случаите в Европа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР