Всички граждани над 60 години ще бъдат ваксинирани до май,

...
Всички граждани над 60 години ще бъдат ваксинирани до май,
Коментари Харесай

Гърция планира ваксиниране на своите граждани над 60 г. до май

Всички жители над 60 години ще бъдат имунизирани до май, съобщи министърът на опазването на здравето на Гърция Василис Кикилиас. Той също по този начин изрази угриженост по отношение на хода на пандемията в страната като цяло и в частност в Атика, заяви “Keep Talking Greece “.
Кикилиас сподели, че рестриктивните мерки против разпространяването на Covid-19 имат резултат, само че не в същата степен, както по време на първото блокиране. Той означи, че е неизбежна.
 Гръцката полиция задържа десетки протестиращи при конфликти в Солун Гръцката полиция задържа десетки протестиращи при конфликти в Солун
Силите на реда влязоха в конфликти с протестиращи в Гърция, съобщи АП. Над от 30 души са арестувани в Солун по време на проява сре...
Министърът означи, че броят на леглата с Covid-болни в лечебните заведения в Атика се е нараснал от началото на заключването.
Кикилиас сподели, че Гърция скоро ще доближи милион имунизации и че това е източник на вяра, защото колкото повече хора са имунизирани, толкоз по-бързо натискът върху здравната система ще отслабне и нормалността ще се върне. Той пресметна, че Гърция ще е направила т и че всички гърци на възраст над 60 години ще бъдат имунизирани до май.
„ Напредваме и с уязвимите групи. Мисля, че е ясно, че през март ще имаме доста повече дози ваксини, в сравнение с през февруари и януари, до момента в който през април, май и юни ще има даже повече “, сподели той.
Това ще разреши на всички да бъдат имунизирани и да се сътвори стаден имунитет, изключително откакто бъдат утвърдени еднодозовите ваксини на JohnsonJohnson и Curevac, добави той.
 Сърбия е шеста в света по брой имунизации на милион души Сърбия е шеста в света по брой имунизации на милион души
Според последните данни от държавното управление в Белград досега в Сърбия против COVID-19 са имунизирани 1 470 406 души, като 524 231 са п...
Според имунизационната стратегия на Гърция сега се имунизират лица над 75 години, възрастова група 60-64 години и здравни служащи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР