Всички граждани на възраст над 18 години от вчера могат

...
Всички граждани на възраст над 18 години от вчера могат
Коментари Харесай

Турция прилага бустерни дози на всички с РНК ваксини 

Всички жители на възраст над 18 години от през вчерашния ден могат да получат третата си доза РНК ваксина против COVID-19, сподели турският министър на опазването на здравето Фахретин Коджа. Изискването е да са минали 6 месеца от слагането на втората доза на имунизацията на Пфайзер-Бионтек.

„ По-рано започнаха да се ползват трети бустернаи дози за нашите жители на възраст над 60 години. Сега беше решено, те да стартират да се ползват за всички наши жители на възраст над 18 години “, сподели Коджа.

Министърът по-рано разгласи, че Турция обмисля използването на третата ваксина, откакто 31 милиона имунизирани хора бяха изследвани в изследване, което откри, че три дози понижават риска от зараза спрямо две, предотвратявайки хоспитализацията и престоя в интензивно поделение. Той сподели също, че предварителните резултати от изследването демонстрират, че ефикасността на двете дози от имунизацията Пфайзер-Бионтек може да намалее с времето.

Турция е приложила 118 милиона дози ваксини против COVID-19, откогато започва имунизационна акция през януари.

Повече от 56 милиона души са получили първа доза ваксина, до момента в който 50 милиона са изцяло имунизирани в страната. Това е близо 60 на 100 от популацията на страната.

Министерството на здравеопазването към този момент е приложило на над 11,54 милиона души трети бустери, за имунизираните с китайската ваксина на Синовас, чието деяние се оказа по-кратко.

Междувременно здравното министерство на 11 ноември записва близо 25 хиляди нови случая на ковид и 197 смъртни случая, в 83 милионната страна.

Министър Коджа разгласи през днешния ден в туитър: " Само тази година нашите коли за спешна помощ самолети и хеликоптери превозваха 3629 пациенти и ранени вкъщи. Освен това 148 пациенти са трансферирани от чужбина у нас. "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР