Всички граждани на Германия трябва да се възползват от коронавирусното

...
Всички граждани на Германия трябва да се възползват от коронавирусното
Коментари Харесай

Меркел призова германците да използват мобилното приложение срещу коронавируса

Всички жители на Германия би трябвало да се възползват от коронавирусното приложение, проектирано да засича и прекъсва веригите на заразяване, прикани през днешния ден в седмичното си видеообръщение канцлерът Ангела Меркел, представена от ДПА.

"Колкото повече хора вземат участие, толкоз по-голяма ще е неговата полза ", сподели Меркел.

Всеки двама от трима изследвани в кланицата в Германия е с COVID-19

Приложението "Корона уорн " (Corona Warn) бе пуснато тази седмица след месеци на подготовка и направа. То работи, като съхранява информация за придвижванията на потребителите на телефона, както и наблюдава по кое време е наоколо различен телефон с това приложение.

По този метод, в случай че човек се болести, може да осведоми приложението, тъй че всички други консуматори, които през последните дни са били регистрирани наоколо до инфектирания, да могат да получат сигнал.

Поради огромния размер на данни обаче има въпросителни към успеваемостта му, защото по-старите телефони могат да имат проблеми.

Има и опълчване от бранителите на персоналния живот против системата, която наблюдава придвижването на хората.

Българи са измежду заболелите с COVID-19 в касапница в Германия, станала огнище на болестта

В обръщението си Меркел насърчи хората да имат религия в приложението и им сподели, че тяхната дискретност ще бъде обезпечена, защото данните са добре криптирани. Тя посочи, че геоданните не се резервират, нито пък се съхраняват данни централно.

В Германия, с население от към 80 милиона души, използването на приложението е доброволна. То е изтеглено над 9 милиона пъти от въвеждането му във вторник, добавя Българска телеграфна агенция.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР