Всички граждани, които имат направено изследване за наличие на IGG

...
Всички граждани, които имат направено изследване за наличие на IGG
Коментари Харесай

Лабораториите, интегрирани към е-системата, могат да издават сертификати за антитела |

Всички жители, които имат направено проучване за съществуване на IGG антитела против SARS-CoV-2 след 11.11.2021 година и лабораторният резултат е със стойност над 150 BAU/ml, ще могат да изтеглят от през днешния ден своето уверение от интернет портала на Националната здравно-информационна система (НЗИС) на, оповестиха от " Информационно обслужване ".

Те би трябвало да вкарат ЕГН, номер на персонална карта и Национален референтен номер (НРН) на резултата от проучването. НРН може да бъде получено от лабораторията, направила проучването. На място може да бъде взето и самото уверение. Документът е годен 90 дни от датата на направеното проучване и важи единствено на територията на България. С него няма опция да се пътува зад граница.

Генерираното уверение за съществуване на антитела против SARS-Cov2, потвърдено посредством лабораторен тест е с друг формат от европейския модел на зелен документ. В документа се съдържат всички наложителни атрибути - QR код, номер на удостоверението, персонални данни на лицето, начална и последна дата на годност, лабораторен резултат от проучването на антителата и номер на лабораторията или лечебното заведение, където е взета тестът.

За да бъде годно удостоверението, проучването за антитела наложително би трябвало да е направено след 11.11.2021 година от лаборатория, която е сполучливо интегрирана с НЗИС. Тестове, направени отвън територията на Република България или в лаборатории, които към момента не са свързани с осведомителната система на Министерство на здравеопазването, няма да могат да бъдат употребявани за генерирането на електронния документ.

От " Информационно обслужване " препоръчват на жителите, които желаят да употребяват уверение за съществуване на антитела против SARS-Cov2, потвърдено посредством лабораторен тест, да се поинтересуват дали определената от тях лаборатория дава отговор на изискванията.

Близо 2.4 млн. е броят на изтеглените Коронавирус документи и удостоверения през интернет портала на НЗИС до този миг. От оповестяването на противоепидемичните ограничения на 19.10.2021 година до този миг жителите са изтеглили над 1.480 млн. документа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР