Всички говорят за обединени нации, но истината е, че светът

...
Всички говорят за обединени нации, но истината е, че светът
Коментари Харесай

Бизнес форум и дипломация в Ню Йорк

Всички приказват за обединени народи, само че истината е, че светът в никакъв случай не е бил по-разединен. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в Ню Йорк, където управлява българската делегация на 73-та сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Още от специфичните ни пратеници в Ню Йорк Ирина Цонева и оператора Илия Иванов.

Как общественият и частният бранш дружно могат да подсигуряват постоянен стопански напредък и разцвет. Това бе един от главните акценти във второто издание на световния бизнес конгрес на Майкъл Блумбърг. Емблематичният хотел " Плаза " на пето авеню в Ню Йорк събра на едно място политически водачи от над 70 страни в света и част от най-големите компании в международния бизнес. Те разговаряха за проблемите произлизащи от наложените наказания към доста страни, както и за следствията от климатичните промени.

Разширяването на двустранните бизнес контакти с Израел бе акцент в диалозите на Бойко Борисов с представители на американските еврейски организации. Премиерът съобщи, че страната ни би оценила високо поддръжката и съдействието на американските еврейски общности пред Конгреса и американската администрация за постигането на цялостна визова взаимност със Съединени американски щати.

В огромна конференция в Организация на обединените нации против антисемитизма, ръководена от генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, взе участие и вицепремиерът Екатерина Захариева. На нея първият ни посланик акцентира, че по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз битката с антисемитизма е била един от значимите цели.

На министерска среща, отдадена на Сирия с присъединяване на българския вицепремиер, страните изложиха позициите си по обстановката в Идлиб и договореностите сред президентите на Русия и Турция за деескалация на напрежението. След срещата министър Захариева разяснява, че и досега има друго мнение на обособените страни по кое време тъкмо да стартират процесите по подкрепяне на възобновяване на страната. България и страните от Европейски Съюз са на мнение, че няма по какъв начин да стартира възобновяване, преди да е почнал политическият развой.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР