Всички говорим за корупция, но за да я отстраним трябва

...
Всички говорим за корупция, но за да я отстраним трябва
Коментари Харесай

Караниколов: Всички говорим за корупция, но за да я отстраним трябва да си помагаме

" Всички приказваме за корупция, само че с цел да я отстраним би трябвало да си оказваме помощ ".
Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов в изявление за bTV.
В студиото на „ Тази сутрин” той разяснява, че преди към три седмици ДАНС и прокуратурата са задържали чиновник на оперативната стратегия, против който имало подадени неофициални сигнали от редица компании.
" Много подадоха сигнали, само че не желаеха да го създадат документално. Само една компания се съгласи да помогне ", разясни Караниколов.
По думите му въпросният чиновник е желал пари от компаниите, като им е обещавал в подмяна да се класират за програмата.
" Получихме един сигнал, в този момент имаме втори. Така се бори корупцията, само че всички би трябвало да оказваме помощ ".
Министърът отхвърли да даде повече детайлности за случая.
" Нека има проверка на прехода. Всички проверки, които могат да се извършат, е добре да се извършат. Обществото би трябвало да знае по какъв начин е вървял процесът на раздържавяване ", счита Караниколов.
По думите му покупко-продажбите, които подлежат на инспекция, не са единствено на държавно равнище, а би трябвало да се ревизират и тези в общините. „ В организацията за приватизацията има над 7000 сделки”, разясни той.
Според него от проверките ще има резултат, тъй като по този начин ще станат ясни доста данни, които все още са недостъпни.
Преди време икономическият министър предложи да се направи единна конструкция, която да ръководи изкуствените водоеми у нас. „ Проверката на каскадния язовир Чотората завърши, само че прокурорската инспекция продължава”, разясни Караниколов.
Чотората е апетитен за един от язовирите, който е предизвикал наводнението в Бургаско.
" Имаме видеонаблюдение, вижда се по какъв начин приливната вълна минава, отчасти унищожава стената и залива аграрни земи, само че единствено аграрни земи ", разясни Караниколов.
По думите му вълната, която доближи до къщите на хората, е породена единствено от дъждовете, само че не и от язовирите в региона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР